Het was weer eens zover, ik had ineens trek in zo’n heerlijk noodles soepje. Je weet wel, die instant zakjes waar je alleen maar kokend water bij hoeft te doen. Ik was die dag vrij en had absoluut geen zin om naar de supermarkt te gaan. Zeker niet gezien het feit dat de zomer er niet echt veel zin in had die dag waardoor de regen met bakken uit de hemel kwam. Het was dus hoog tijd voor een lekker warm soepje. Ik wist dat er nog een aangebroken zakje rijstnoodles in de kast lag en besloot daar maar de rest van mijn ingrediënten bij te verzinnen. Al snel eindigde ik bij een halve paprika die nog over was en de pindakaas. Ja, ik weet dat dat gek klinkt. Maar pindakaas hoef je echt niet alleen op je boterham te smeren. Je kunt het prima gebruiken als basis voor bijvoorbeeld pindasaus, of in dit geval pinda soep. Natuurlijk wilde ik de instant noodlesoep nabootsen. Het moest dus vooral ook snel te maken zijn. En dat is gelukkig aardig gelukt.
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
- 50 gr rijstnoodles
- 500 ml bouillon
- 1/2 rode paprika
- 3 el pindakaas
- snufje chili vlokken
- 1/2 tl gember poeder
- 1 el zoutloze pinda’s
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- eventueel peper en zout
Zo maak je het:
Snijd de paprika in kleine blokjes en hak de pinda’s grof.
Verhit wat olie in een pan en bak hier de paprika in voor ongeveer 5 minuten.
Voeg de laatste 30 seconden de chili vlokken en gember poeder toe.
Roer de pindakaas erdoor samen met alvast een klein scheutje bouillon om het goed los te roeren.
Schenk de rest van de bouillon erbij en roer goed.
Breng aan de kook en voeg de noodles toe.
Kies wel voor noodles die snel gaar zijn (bij mij was dat 3 minuten).
Breng eventueel op smaak met wat zout en peper en misschien een heel klein scheutje sojasaus als je wilt.
Schep de soep in een kom en bestrooi met de gehakte pinda’s en peterselie.
Eet smakelijk!