Er zijn volgens mij maar weinig mensen die niet van vissticks houden. Bijna iedereen heeft hier wel leuke jeugd herinneringen aan. Toch is het eens in de zoveel tijd wel eens leuk om die herinneringen weer eens naar boven te halen. Bij mij thuis deden we dat meestal samen met zoete worteltjes en aardappelpuree. Maar deze keer wilde ik het op een andere manier doen. Namelijk op een broodje. Nou was dit niet de eerste keer dat ik vissticks op een broodje at. Ik doe dat meestal gewoon met wat mayonaise. Vandaag gaan we het ‘recept’ wat meer uitbreiden. Samen met een makkelijke mosterd mayonaise, komkommer en wat kool voor de knapperigheid.
Dit heb je nodig voor 2 broodjes:
- 2 broodjes naar keuze
- 6 vissticks
- ± 10 cm komkommer
- een flinke hand dun gesneden kool zoals spitskool bijvoorbeeld
- 2 el mayonaise
- 2 tl mosterd
- 1/2 tl gedroogde dragon
- zout en peper
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor en bak de vissticks zoals aangegeven op de verpakking.
Bij mij was dit 220 graden voor 12 tot 15 minuten.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes en halveer de broodjes.
Meng de mosterd en mayonaise goed door elkaar en voeg de gedroogde dragon, zout en peper toe.
Proef en voeg eventueel iets extra’s toe als je dat nodig vind.
Beleg de broodjes met de gesneden kool en daarop de komkommer.
Verdeel de vissticks erover en sluit af met een flinke lepel mosterd mayonaise.
Serveer direct.
Eet smakelijk!