Aardappel ovenschotel met spinazie en gehakt

_PSA3881.jpg
Aardappelen met spinazie en een gehaktbal word door de meeste mensen gezien als echte Hollandse pot. En zo af en toe blijft het gewoon heel erg lekker. Maar toch is het ook wel eens leuk om die zelfde ingrediënten in een nieuw jasje te steken door er een ovenschotel van te maken. En omdat deze drie ingrediënten bij elkaar nou niet echt spannend smaken, voegen we er lekker wat room, gedroogde tomaat en kruiden aan toe. Recepten zonder kruiden zijn in mijn keuken namelijk zeldzaam. In dit recept heb ik ervoor gekozen om de kaas bovenop niet bruin te laten worden. Op die manier blijft hij nog een beetje zacht waardoor je gerecht extra romig word. Als je de kaas liever wel bruin hebt, laat je hem gewoon wat langer in de oven zitten. _PSA3891.jpg
Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 450 gr aardappelschijfjes
  • ± 600 gr diepvries spinazie
  • 500 gr gehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ± 10 gedroogde tomaatjes
  • 250 ml kookroom of slagroom
  • snufje cayenne peper
  • 1 tl provencaalse kruiden
  • 2 tl paprika poeder
  • zout
  • 1 handje geraspte kaas
  • eventueel wat verse peterselie als garnering

Zo maak je het:

Laat de spinazie volledig ontdooien en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snipper de ui en snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes en snijd de knoflook fijn (of pers hem uit).
Verhit een diepe pan zonder olie of boter en doe het gehakt er in.
Bak het gehakt rul en voeg halverwege de kruiden toe.
Bak het gehakt verder tot al het roze is verdwenen.
Voeg de ui en knoflook toe en bak het nog 2 minuten.
Roer de gedroogde tomaat en de spinazie erdoor gevolgd door de kookroom.
Breng op smaak met wat zout en verwarm alles even goed.
Schep het mengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelschijfjes erover.
Bestrooi met geraspte kaas en bak in de oven voor 30 tot 35 minuten.
Of tot de aardappelen gaar zijn en de kaas gesmolten is naar je smaak.
Bestrooi eventueel met wat verse peterselie als je wilt en serveer meteen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s