Mini monchou taartje met bastogne en aardbeien

_PSA3911.jpg
Het is vandaag weer groot feest! Mijn blog bestaat alweer 2 jaar en ik ben zelf ook nog jarig! Wat is de tijd weer voorbij gevlogen. Hopelijk mag ik hier nog vele mooie blogjaren en verjaardagen met jullie vieren. Een dubbele verjaardag zoals deze kun je natuurlijk niet vieren zonder taart. Oké, we maken dan wel geen grote taart, maar wel mini taartjes die je zo op kunt lepelen vanuit de bakje. En behalve dat ze enorm leuk en lekker zijn om op een feest te serveren, zijn ze ook heerlijk als dessert bij een etentje. Ze zijn lekker snel klaar te maken, zodat ze alle tijd hebben om in de koelkast op te stijven. Je hoeft je oven er dus niet eens voor aan te zetten. Ideaal voor de mensen die weinig tijd hebben en toch iets lekker neer willen zetten. Vanwege de dubbele verjaardag komt dit artikel trouwens op vrijdag online in plaats van zaterdag. _PSA3917.jpg
Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 150 gr monchou
  • 125 ml slagroom
  • 30 gr kristalsuiker
  • ± 8 bastogne koeken
  • 250 gr aardbeien
  • 2 el gelei suiker

Zo maak je het:

Snijd de aardbeien in kleine stukjes van ongeveer 2 cm en doe ze samen met de gelei suiker in een steelpan.
Zet het vuur aan en laat de suiker al roerend oplossen.
Breng het mengsel aan de kook en laat het zachtjes 4 minuten koken.
Zet het vuur uit en schenk het mengsel in een kom om af te koelen.
Laat de monchou ondertussen op kamertemperatuur komen, klop hem los in een kom en zet apart.
Klop de slagroom samen met de kristalsuiker stijf in een andere kom en lepel dit voorzichtig met een spatel door de monchou.
Doe de koeken in een hersluitbare zak en sla er met een zwaar voorwerp op (zoals een deegroller) tot er grove kruimels ontstaan.
Het is wel lekker als er zowel grove als kleine stukjes koek zijn.
Verdeel de koek kruimels over de bodem van 4 glazen potjes.
Schep hierop ± 2 eetlepels van het monchou mengsel en verdeel het mooi gelijkmatig.
Verdeel hierover de afgekoelde aardbeien saus en laat alles minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Eet smakelijk!

2 thoughts on “Mini monchou taartje met bastogne en aardbeien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s