Het is weer tijd voor een lekker eenpansgerecht. Rijst is hier, net als pasta, uitermate geschikt voor. Denk maar aan paella bijvoorbeeld. Deze keer houden we hem eens een keer vegetarisch. Ik wilde graag een keer iets met venkel doen. De smaak is heel specifiek en ik gebruik daarom veel te weinig. In dit recept past bij echt perfect. Hij zorgt ervoor dat je hele gerecht een unieke smaak krijgt. In combinatie met het zoute van de feta en het zoete van de mais, heb je een complete maaltijd. Je zou er nog wat kip aan toe kunnen voegen bijvoorbeeld. Of er wat lekkere worstjes bij bakken. Maar naar mijn mening is dat niet eens nodig.
Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:
- 225 gr zilvervlies rijst
- 1 klein blikje mais (150 gr)
- 1 potje tuinbonen (300 gr)
- 1 venkel
- 1 courgette
- 1 citroen
- 3 takken munt, blaadjes fijngehakt
- 1/2 bakje peterselie, fijngehakt
- 150 gr feta
- 1 tl gedroogde oregano
- zout en peper
Zo maak je het:
Kook de rijst volgens de verpakking, giet het af en laat apart staan.
Snijd ondertussen de venkel en courgette in dunne reepjes.
Laat de tuinbonen uitlekken en verwijder het vliesje zodat ze dubbel gedopt zijn.
Laat hierna ook de mail uitlekken.
Verhit wat olie of boter in een diepe pan met dikke bodem.
Voeg de venkel en courgette toe en bak 15 minuten tot het zacht en gaar is.
Schep halverwege de gedroogde oregano erdoor en doe de rasp van een citroen erbij.
Doe de rijst, mais, tuinbonen en kruiden erbij samen met wat zout en peper en schep goed om.
Verkruimel de feta erover en roer het er goed door.
Besprenkel met een klein kneepje citroensap en verwarm alles goed.
Serveer hem warm, of laat hem afkoelen en eet hem als salade.
Eet smakelijk!