Geroosterde wortel met feta en veel kruiden

_PSA3852.jpg
Laatst was ik wat dingen aan het uitproberen uit een kookboek van het midden oosten. Die keuken is trouwens echt heerlijk! Zeker omdat ze zoveel verschillende soorten kruiden gebruiken. Ik kwam een recept tegen waarvan er kruiden werden gebruikt die je in mijn keuken niet zo vaak voorbij ziet komen. De combinatie vond ik zo lekker dat ik een kleine variatie hierop heb gebruikt op wat wortels. Vooral het zoete en het zoute gaat heel goed samen. In plaats van wortel, zou je ook pompoen kunnen gebruiken. Of vervang een deel van de wortel voor bijvoorbeeld pastinaak. Hierdoor krijgt je gerecht meteen een heel ander uiterlijk. Serveer dit bijvoorbeeld met een stukje kip of vis en een rijst gerecht. _PSA3862.jpg
Dit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:

  • 500 gr waspeen
  • 100 gr feta
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • 1 tl piment
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl kruidnagel poeder
  • 1/2 tl gember poeder
  • 1/2 tl koriander poeder
  • zout en peper
  • 2 el olie.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakblik klaar.
Doe de waspeen in een kom en hussel de droge kruiden erdoor samen met wat olie, zout en peper.
Verdeel dit over het bakblik en bak in de oven voor 20 minuten.
Keer de wortel om en verkruimel de feta en de pijnboompitten erover.
Zet de schaal terug in de oven voor 20 tot 25 minuten.
Leg de wortel op een mooi bord en besprenkel met de verse peterselie.
Serveer meteen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s