Een croissant is iets wat bij de meeste mensen regelmatig als ontbijt gegeten word. Meestal neutraal, met ham en kaas of met jam. Maar wat als je in de ochtend ineens trek hebt in appelflappen of appeltaart? De beste manier om daar iets aan te doen, is door ze te combineren. Daarom maakte ik deze heerlijke croissants met ‘appeltaart’ vulling. Door niet al te veel suiker toe te voegen, zorg je er ook voor dat je ontbijt niet super zoet word. Als je deze croissants juist wel heel zoet wilt, kun je gewoon wat extra suiker gebruiken. Voor de variatie kun je ook wat rozijnen toevoegen. Deze zitten tenslotte ook in appeltaart en appelflappen.
Dit heb je nodig voor 6 stuks:
- 1 rol deeg voor grote croissants
- 1 appel
- 25 gr walnoten
- 1 tl koek kruiden
- 1 tot 2 el bruine basterd suiker
- 1 tl kristal suiker
- klein beetje water
Zo maak je het:
Verwarm de oven zoals aangegeven op de verpakking van het deeg.
Bij mij was dit tussen de 180 en 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
Hak de walnoten in kleine stukjes en snijd de appel in plakken.
Snijd de plakken weer in kleine stukjes en doe ze samen met de walnoten in een kom.
Roer de bruine basterd suiker en de koek kruiden erdoor.
Leg de rol deeg op een snijplank en snijd de punten langs de stippel lijn los.
Verdeel het appel mengsel over het brede gedeelte van het deeg waar je straks gaat beginnen met rollen en druk het een klein beetje aan.
Rol de punten op tot croissants en leg ze op de bakplaat.
Maak iedere croissant een klein beetje vochtig met wat water (ik deed dit even snel met mijn vingers) en besprenkel het met een heel klein beetje kristalsuiker.
Bak de croissants in de oven voor 12 tot 15 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn aan de buitenkant.
Eet smakelijk!