Gnocchi met courgette en worstjes uit de oven.

_PSA3797.jpg
Op vakantie aten we geregeld de combinatie van courgette met worstjes. Soms met pasta en soms met gnocchi. Per restaurant verschilde het of het gerecht uit de oven kwam of uit de pan. Het was een heerlijke combinatie die laatst ineens weer in mijn hoofd op dook. Ik vroeg me af of ik zelf nog niet zoiets gemaakt had. Na wat zoeken op mijn blog bleek dat dat niet het geval was. En dus zag ik meteen een kans om daar verandering in de te brengen. Gewoon om even dat vakantie gevoel weer terug te halen. En gewoon omdat het lekker is. Normaal kook je de gnocchi eerst in water en roer je het daarna door de saus. Deze keer koos ik ervoor om ze niet van te voren te koken, maar om dat direct in de saus te doen. Hierdoor zorg je er gelijk voor dat de gnocchi niet te gaar word. Verder koos ik in dit recept voor lamsworstjes, maar dat kwam omdat die toevallig nog in de vriezer zaten. Je kunt natuurlijk ook prima andere worstjes gebruiken als je dat wilt. _PSA3799.jpg
Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 1 pak gnocchi (500 gram)
  • 1 grote courgette
  • ± 6 worstjes naar keuze
  • 10 gr basilicum
  • 200 ml witte wijn
  • 100 gr geraspte mozzarella
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de worstjes in stukjes van ongeveer 2 cm.
Halveer de courgette in de lengte en snijd hem in dunne halve plakjes.
Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in kleine stukjes.
Verhit een klein beetje boter in een diepe pan met dikke bodem en voeg de worstjes toe.
Bak ze in ongeveer 5 minuten bijna gaar en haal ze uit de pan.
Verwijder eventueel wat overtollig vet uit de pan en voeg de ui en knoflook toe.
Bak ongeveer 3 minuten tot ze zachter worden.
Voeg de courgette toe en bak nogmaals 3 minuten.
Schep de worstjes terug in de pan samen met de ongekookte gnocchi.
Roer alles even door en schenk de witte wijn erbij.
Breng aan de kook en laat onder af en toe roeren wat inkoken tot er een romig geheel ontstaat.
Zet het vuur uit en scheur de basilicum erover.
Schep de parmezaanse kaas erdoor en giet alles in een ovenschaal.
Bestrooi met geraspte mozzarella en bak in de oven voor 15 tot 20 minuten of tot de bovenkant bruin begint te worden.
Serveer met een lekkere salade.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s