Salade met kikkererwten en salami

_PSA3775.jpg
Eens in de zoveel tijd blader ik eens door mijn kookboeken op zoek naar wat nieuwe inspiratie. Zo kwam ik ook langs een recept over een salade met salami. Ik keek eerlijk gezegd alleen naar de titel en heb het recept niet eens doorgekeken. Het was gewoon iets waar ik vlug langs bladerde. Toch bleef die titel in mijn hoofd zitten waardoor ik er gewoon iets mee moest doen. Na een paar dagen te hebben nagedacht besloot ik het te combineren met kikkererwten. Er lagen nog wat tomaten in de schaal en er stond nog een potje geroosterde paprika in de koelkast. Ideaal om gelijk wat hiervan op te maken. Om al de sterke smaken een beetje te compenseren leek het me wel lekker om er veldsla bij te doen. De blaadjes vind ik altijd zo lekker zacht. Je zou natuurlijk ook voor verse spinazie kunnen kiezen als je dat lekkerder vind. Ik maakte er verder nog een simpele citroen dressing bij en had in een mum van tijd een heerlijke lunch op tafel staan. _PSA3788.jpg
Dit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:

  • 75 gr veldsla
  • 130 gr kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • ± 100 gr salami
  • 1 grote geroosterde paprika
  • ± 10 cherry tomaten
  • 1 gewone tomaat
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1/2 tl paprika poeder
  • sap van een kleine halve citroen
  • ± 4 el olie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de salami in kleine blokjes en verhit een koekenpan zonder olie of boter.
Doe de salami in de pan en verwarm het tot er wat olie vrij begint te komen.
Voeg de kikkererwten toe en bak alles ongeveer 5 minuten tot de kikkererwten een beetje beginnen te verkleuren.
De salami hoeft niet krokant te worden (dan lijkt het namelijk net rubber en word de smaak veel te sterk naar mijn mening).
Strooi de tijm en paprika poeder erbij en meng nog even goed door.
Zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen in een bakje met keukenpapier.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en de cherry tomaten door midden.
Doe de veldsla in een slaschaal en zet apart.
Snijd de geroosterde paprika in dunne reepjes en doe ze samen met de tomaten bij de veldsla.
Meng de olie, citroensap en wat zout en peper goed door elkaar om een dressing te maken.
Schep de afgekoelde salami en kikkererwten bij de salade en besprenkel de dressing erover.
Meng alles goed en serveer meteen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s