Avocado dip met cottage cheese en munt

_PSA3689.jpg
Na lange tijd geef ik jullie weer een ‘soort van’ recept van mijn moeder. Toen ik een tijdje terug na een avond dienst van mijn werk thuis kwam, vertelde mijn moeder me dat ze zomaar ineens een heerlijke dip in elkaar had geflanst en dat ik het echt eens voor mijn blog moest maken. Helaas was de dip al op en heb ik dus niet kunnen proeven. Toch heb ik iets bij elkaar verzonnen waarvan ik denk dat dit was wat ze bedoelde. Uiteindelijk is het inderdaad een heerlijk recept geworden. Door de munt en de cottage cheese (of Hüttenkäse) is deze dip echt heerlijk fris waardoor hij ideaal is voor de warme zomer maanden. Leuk om tijdens een feestje op tafel te zetten bijvoorbeeld. _PSA3691.jpg
Dit heb je nodig voor 1 bakje:

  • 1 avocado
  • 3 el cottage cheese of Hüttenkäse
  • 1 1/2 el citroensap
  • 1 el verse munt, fijngehakt
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de avocado in kleine blokjes en doe ze samen met wat citroensap in een kom.
Prak de avocado verder fijn met een vork.
Het is niet erg als er af en toe nog wat stukjes in zitten.
Roer de cottage cheese erdoor samen met de munt.
Proef even en voeg zout en peper toe.
Druppel er eventueel wat extra citroensap door als je dat nodig vind.
Schep alles in een mooi bakje en serveer bijvoorbeeld met de Homemade pita chips uit het vorige artikel.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s