Leuke plek: Het kroket loket in Rotterdam

 

DSCN2500.jpgBijna iedereen op mijn werk weet inmiddels dat ik gek ben op kroketten. Waarschijnlijk omdat ik meestal 1 keer per week wel eens een broodje kroket haal. Dat is bij mij gewoon vaste prik (dat krijg je nou eenmaal als je in de Markthal werkt). Als we vroeger thuis patat aten, wilde ik er standaard een kroket bij. Het lekkerste was dan om de patat in de kroket vulling te dopen. Het korstje at ik dan als laatste op. Een kroket is voor mij dus echt snack nummer 1. Ik was dan ook meteen enthousiast toen ik een berichtje kreeg van mijn baas waarin ze vertelde dat er een kroket winkel naar Rotterdam kwam. Toen ze iets later ook nog vertelde dat hij in de Markthal zou komen, was ik helemaal gelukkig. Precies een week nadat ik terug kwam van vakantie opende het kroket loket zijn deuren. Helaas was ik die dag niet aan het werk waardoor ik nog even een dagje moest wachten. Maar toen ik de volgende dag lunch pauze had, stond ik natuurlijk meteen in de rij. Ik heb nog snel even wat foto’s gemaakt van mijn kroket zodat ik dit stukje voor jullie kon schrijven. Lees snel verder!
DSCN2496.jpg
Aangezien ik niet zoveel tijd had, besloot ik om voor 1 kroket te kiezen met een broodje en bijbehorende saus. Natuurlijk was het echt enorm moeilijk kiezen. Zo zijn er, behalve de traditionele kroketten, ook bijvoorbeeld chorizo kroketten, kaas kroketten, truffel bospaddestoelen kroketten en nog veel meer. Iedere kroket heeft dus een bijbehorende saus. Voor de mensen die echt niet kunnen kiezen is er nog een proeverij waarbij je 6 verschillende kleinere kroketjes kunt proeven. Met verschillende sauzen uiteraard.
Om er ook nog wat variatie in te houden is er iedere maand een nieuwe kroket van de maand.
DSCN2499.jpgIk koos uiteindelijk voor een garnalen kroket met tartaar mayonaise (al weet ik niet meer helemaal zeker wat voor saus ik nou had door de haast).
Het smaakte in ieder geval heerlijk! Zoals je op de foto hierboven kunt zien, is de kroket van binnen heel erg romig. Ook zie je nog net een klein garnaaltje zitten samen met (volgens mij) wat lente ui. Ik vond het aan het einde gewoon jammer dat hij al op was.

Conclusie:

Aangezien de kroket een typisch Hollands product is, vind ik het echt een ontzettend leuk concept om er een hele winkel van te maken. Ik ben echt heel benieuwd naar de andere smaken en zal dus regelmatig terug komen om weer een nieuw kroketje te komen proeven.

Klik voor meer informatie of een adres op deze link.

Een gedachte over “Leuke plek: Het kroket loket in Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s