Kalkoenstoof met paprika en linzen

_PSA3638.jpgIn de vakantie hadden we met zijn allen iets teveel pasta en pizza gegeten. Tijd om weer wat gezonder te gaan eten. En dat betekent natuurlijk niet dat je gelijk 4 weken alleen maar salades gaat eten. Een warme maaltijd ’s avonds gaat er namelijk ook wel in. Mijn favoriete manier om mijn gezonde avondmaaltijd minder saai en doorsnee te maken is door kruiden toe te voegen. Volgens mij heb ik dit ook wel vaker gezegd, maar ik kan het niet vaak genoeg herhalen. Kruiden geven je hele maaltijd een andere draai en maakt hem gelijk weer een stuk interessanter. Het zorgt ervoor dat gezonder eten totaal geen straf hoeft te zijn. Ook zorgt het er voor dat je enorm veel verschillende variaties en combinaties kunt maken. Vandaag koos ik voor een stoof met kalkoen, paprika en linzen die je heel goed kunt combineren met bijvoorbeeld wat rijst of couscous. In plaats van kalkoen kun je natuurlijk ook gewoon kip gebruiken, maar ik vond het wel eens leuk om wat anders te kiezen. _PSA3649.jpg
Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 350 tot 400 gr kalkoenfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1/2 bakje verse peterselie, fijngehakt
  • 1 tl paprika poeder
  • 1/2 tl gember poeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • chili poeder naar smaak
  • eventueel een scheutje citroensap
  • zout, peper en olie om te bakken

Zo maak je het:

Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in kleine stukjes.
Snijd beide paprika’s in repen.
Neem een nieuwe snijplank en snijd de kalkoenfilet ook in repen.
Verhit wat olie in een diepe pan met dikke bodem en voeg de kalkoenreepjes toe.
Bak ze 2 minuten tot ze rondom gekleurd zijn.
Het is niet erg als het nog net niet gaar is.
Voeg de paprika poeder, gember poeder, kurkuma en chili poeder toe en meng even goed door.
Doe de ui, knoflook en paprika’s erbij en bak voor een minuut of 5 tot 10 tot de groente zachter zijn geworden.
Roer het blik tomatenblokjes en de linzen erdoor samen met een scheutje water en een scheutje citroensap.
Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen voor 5 minuten met de deksel op de pan.
Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Serveer met bijvoorbeeld rijst, couscous, bulgur of aardappelen.

Eet smakelijk!

One thought on “Kalkoenstoof met paprika en linzen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s