Waarschijnlijk heb je een tijdje geleden deze heerlijke pasta al voorbij zien komen in mijn artikel over mijn vakantie. Natuurlijk wilde ik het recept graag met jullie delen. Wat eerst een bij elkaar geraapt zootje dreigde te worden, is uiteindelijk toch een heerlijke pasta geworden. Waarschijnlijk komt dat ook deels door de heerlijke verse ingrediënten die in Italië toch beter lijken te smaken dan in Nederland. De saus is echt puur gemaakt van verse pomodori tomaatjes. Dus niet uit een blik of een pot. Overal in de streek van Napels proef je dat de tomatensauzen van verse tomaten worden gemaakt. Echt zo lekker! In dit recept gebruikte ik een pasta soort die je in Nederland niet zo snel ziet. Je kunt natuurlijk ook gewoon spaghetti of andere pasta gebruiken. Maar net wat je in huis hebt of lekker vind.
Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:
- ± 350 gr pasta naar keuze
- 1 grote ui
- 1 aubergine
- ± 15 tot 20 kleine pomodori tomaatjes (van die langwerpige tomaten)
- flinke scheut rode wijn
- 2 tl balsamico azijn
- snufje knoflook poeder
- verse basilicum naar smaak
- ± 100 gr mascarpone
- olie, zout en peper
- geraspte parmezaanse kaas voor er overheen
Zo maak je het:
Snipper de ui, snijd de aubergine in kleine blokjes en de tomaten in kleine stukjes.
Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.
Verhit wat olie in een diepe pan met dikke bodem en fruit de ui een paar minuten tot hij wat zachter is.
Voeg de aubergine toe samen met wat knoflook poeder en bak het een minuut of 5 tot de aubergine wat zachter begint te worden.
Voeg de tomaten toe en bak 2 minuten.
Schenk de wijn en balsamico azijn erbij en laat zachtjes een minuut of 10 pruttelen tot de tomaten een soort saus vormen.
Roer de mascarpone erdoor en scheur de verse basilicum in stukken.
Roer de pasta en de basilicum erdoor en giet er eventueel een scheutje kookvocht bij.
Verwarm even goed mee en besprenkel op je bord met wat geraspte parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!