Al een aantal keer heb ik op mijn werk tijdens de demo’s deze gebakken aardappelen gemaakt. Het originele recept komt namelijk uit een kookboek wat wij in de winkel verkopen. Als blogger zijnde is het natuurlijk heel erg moeilijk om je aan een recept te houden. Je raad het dus waarschijnlijk al dat ik mijn eigen draai aan het recept heb gegeven. Ik kan me zelfs niet eens herinneren of ik me überhaupt wel eens aan het originele recept heb gehouden haha. Vanaf de aller eerste keer dat ik deze aan de klanten serveerde, merkte ik hoe populair ze waren. In no-time was de schaal leeg en kon ik hem alweer bijvullen. Sommige mensen vonden ze zo lekker dat ze nog een keer terug kwamen, omdat ze nog een stukje wilde. Uiteindelijk kon ik er niet langer omheen. Ik moest deze echt een keer thuis maken zodat ik ze voor jullie op de foto kon zetten. Het recept is gewoon te lekker! Door de knoflook mayonaise en het gerookte paprika poeder word dit recept echt hemels lekker. Oké, waarschijnlijk wil niemand hierna meer naast je zitten vanwege de knoflook geur, maar dat is het echt dubbel en dwars waard!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- ± 650 gr aardappelen, of 6 middelgrote
- 1 hele bol knoflook
- 1 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 el olijfolie
- 4 grote el mayonaise
- zout en peper
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de aardappelen en laat de schil er omheen zitten.
Halveer ze in de lengte en snijd ze in repen van ongeveer 1 tot 1 1/2 cm dik.
Doe ze in een kom samen met de olie, gerookt paprika poeder, oregano, tijm, zout en peper.
Hussel alles goed door elkaar zodat ieder stukje aardappel voorzien is van een kruidig laagje.
Verdeel de stukken over de bakplaat en zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen.
Snijd het topje van de bol knoflook en leg de hele bol tussen de aardappelen op de bakplaat.
Zet de bakplaat voor 20 minuten in de oven.
Haal hierna de knoflook eruit en laat het iets afkoelen op een snijplank.
Bak de aardappelen verder in de oven voor nogmaals 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Je hoeft ze niet tussendoor om te scheppen.
Verwijder ondertussen de vliesjes van de knoflook teentjes.
Plet de knoflook met de zijkant met je mes en hak ze zo fijn mogelijk tot het bijna een pasta word.
Door de oven is de knoflook namelijk mooi zacht geworden zodat dit heel makkelijk gaat.
Doe de knoflook in een kommetje en roer er 4 flinke lepels mayonaise door.
Houd er wel rekening mee dat de knoflook mayonaise sterker zal gaan smaken naarmate de tijd verstrijkt.
Je kunt hem iets afzwakken door er na een paar uur wat extra mayonaise door te roeren.
Haal de aardappelen uit de oven en serveer ze samen met de knoflook mayonaise.
Eet smakelijk!