Als je op vakantie gaat, ben je meestal een week van te voren al bezig met restjes uit te koelkast op te maken. Zo stond er bij ons nog een half bakje mascarpone wat zonde was om weg te gooien. Echt veel zin om te bakken had ik niet en ook een pasta vond ik niet zo’n goed idee. Zeker niet gezien het feit dat ik op vakantie ging naar Italie waar ik waarschijnlijk 2 weken lang pasta zou eten (wanneer jullie dit lezen, ben ik trouwens al lang weer terug. Ik werk namelijk flink vooruit zodat ik tijdens mijn vakantie zo min mogelijk hoef te doen). Op internet zag ik een foto voorbij komen van een schaaltje fruit met een wittige saus erdoor. Die foto bracht me gelijk op een idee. Namelijk een fruitsalade met een mascarpone saus (of dressing, hoe je het ook wilt noemen). Lekker op smaak gebracht met kaneel, citroensap en honing. Met de fruit soorten kun je natuurlijk naar hartenlust variëren. Kies gewoon het fruit wat je zelf het lekkerste vind. Dit gerecht is heerlijk als zomers nagerecht, maar ook als ontbijt smaakt hij prima.
Dit heb je nodig voor een flinke schaal:
- 2 bananen
- 1 appel
- 4 kiwi’s
- 300 gr blauwe bessen
- 250 gr aardbeien
- 125 gr mascarpone
- 1 tl kaneel
- 2 el dikke yoghurt
- 1 el honing
- 2 el citroensap
Zo maak je het:
Roer voor de saus de mascarpone, yoghurt, kaneel, honing en citroensap goed door elkaar tot je een dikke, romige massa hebt.
Zet dit even apart terwijl je het fruit snijd.
Schil de kiwi’s en snijd ze in halve plakken.
Halveer de kleine aardbeien en snijd de grotere in vieren.
Snijd de appel in stukjes van ± 2 cm. en de banaan in plakjes.
Doe al het fruit samen met de blauwe bessen in een leuke kom.
Giet het saus er over en roer tot al het fruit voorzien is van een laagje.
Bewaar afgedekt tot maximaal een paar uur in de koelkast of serveer meteen.
Houd er wel rekening mee dat de salade na een tijdje verkleurd.
Eet smakelijk!