Romige mac & cheese met broccoli

_PSA3582.jpg
Als ik aan comfort food denk, dan denk ik aan pasta met lekker veel kaas. Aan een echte mac & cheese dus. En dan heb ik het over die pasta met die lekkere dikke kaassaus waarvan we weten dat we het niet te vaak moeten eten. Nou vond ik alleen kaassaus een beetje kleurloos. Om die reden heb ik er dus nog wat hamreepjes, gedroogde tomaat en broccoli aan toegevoegd. De saus kun je al lekker van te voren maken, zodat je pasta die avond super snel klaar is. Je zou zelfs het hele pasta gerecht van te voren kunnen maken zodat je hem later alleen nog maar hoeft op te warmen. In mijn kaassaus heb ik gebruik gemaakt van gewone belegen kaas, maar het leek mij ook wel lekker om voor een wat pittigere kaas te kiezen voor extra smaak. Kies gewoon een kaassoort die je zelf lekker vind. _PSA3591.jpg
Dit heb je nodig voor ruim 4 personen:

  • 400 tot 450 gr macaroni
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 500 ml melk
  • 100 gr geraspte kaas
  • 2 tl mosterd
  • 1 flinke broccoli
  • 150 gr ham reepjes
  • ± 10 gedroogde tomaatjes, in kleine stukjes gesneden
  • 1 tl oregano
  • 10 gr verse basilicum, in reepjes gesneden
  • zout en peper

Zo maak je het:

Smelt wat boter in een steelpannetje en zorg dat de boter net bubbelt.
Voeg de bloem toe en roer goed met een garde tot de bloem goed door de boter is opgenomen.
Blijf nog een minuutje door roeren om te bloem te garen.
Schenk beetje bij beetje de melk erbij en blijf goed roeren met je garde.
Schakel over naar een lepel als alle klontjes weg zijn.
Verwarm het geheel tot het een beetje dikker begint te worden.
Voeg de mosterd en wat zout en peper toe en roer goed.
Roer nu beetje bij beetje de kaas erdoor en proef of de smaak goed is.
Zet het vuur uit en houd het warm met de deksel op de pan.
Snijd de roosjes van de broccoli los en doe ze in een hakmolentje.
Hak alle broccoli roosjes helemaal fijn.
Breng een pan met water aan de kook en kook de macaroni tot het beetgaar is.
Verhit ondertussen wat olie of boter in een diepe pan en voeg de ham en oregano toe.
Bak dit een minuut mee tot het goed warm is.
Voeg de broccoli toe en bak dit een minuut of 10 tot het zacht is geworden.
Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht.
Roer de pasta door het broccoli mengsel en meng het samen met de kaassaus goed door elkaar.
Voeg eventueel wat kookvocht toe als je het geheel te dik vind.
Roer de gedroogde tomaat en de basilicum erdoor en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Warm alles nog even goed mee en serveer eventueel met wat extra geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s