Pad thai met kip en pinda kruim

_PSA3558.jpg
Een aantal weken geleden at ik, na mijn werk, bij een Aziatisch restaurant waar ze gerechten maakte uit verschillende Aziatische landen zoals bijvoorbeeld China, Maleisië en Thailand. Toen ik de Pad thai op de kaart zag staan, bedacht ik me ineens dat ik dat nog nooit gegeten had. Ik besloot voor de versie met kip te gaan en kreeg een enorm bord vol met rijstnoodles, kip en verkruimelde pinda’s. Het zag er vrij eenvoudig uit, zonder al te veel vulling. Maar de smaak was echt enorm lekker. Meteen kreeg ik inspiratie en besloot een week of 2 later om, samen met mijn moeder, een eigen versie te proberen. Op internet deed ik wat onderzoek om te bepalen wat er nou eigenlijk in een Pad thai zit en waar de saus nou precies van gemaakt is. Uiteindelijk is dit het resultaat geworden. De saus was een klein beetje aan de zure kant, waardoor ik het recept een klein beetje heb aangepast. Er word dan ook wel eens gezegd dat je de saus precies in balans moet krijgen tussen zout, zoet en zuur en dat dat nog best lastig kan zijn en per keer kan verschillen. Maar ondanks dat moet ik zeggen dat de smaak redelijk overeen komt met de versie die ik in het restaurant gegeten heb. Het grote voordeel van dit recept is dat je heel veel onderdelen van te voren al kunt maken, zodat je hem ’s avonds binnen een paar minuten al op tafel hebt staan. Dus als je benieuwd bent, lees dan vooral even verder. _PSA3565.jpg
Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 250 tot 300 gr rijstnoodles van 5 mm breed
  • 4 kippendijfilet
  • 1/2 kippenbouillon blokje
  • 2 eieren
  • 125 gr tauge
  • 80 gr pinda’s
  • 3 lente ui, in grove ringen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 limoen, in parten
  • chili vlokken naar smaak
  • 75 tot 80 gr tamarinde pasta
  • 50 gr palmsuiker
  • 60 ml vissaus
  • zout en peper
  • olie

Zo maak je het:

Doe de kip samen met het bouillonblokje in een diepe pan en giet er water over tot het onder staat. Breng aan de kook en kook de kip met de deksel op de pan voor 10 minuten of tot het gaar is.
Haal de kip uit de pan, laat afkoelen en snijd in kleine blokjes.
Doe de tamarinde pasta samen met de palmsuiker in een steelpannetje en verwarm het mengsel al roerend zachtjes tot de suiker is opgelost.
Zet het vuur uit en roer de vissaus erdoor. Zet apart en laat afkoelen.
Maal de pinda’s in een hakmolentje tot kruimels en bak ze in een droge koekenpan zonder olie of boter tot ze licht bruin beginnen te kleuren en beginnen te ruiken.
Doe ze in een leuk bakje en laat afkoelen.
Breek de eieren in een kom en voeg zout en peper toe. Kluts ze los en bak ze in de zelfde koekenpan met wat olie of boter tot een omelet.
Snijd de omelet in dunne reepjes en leg apart.
Kook de noodles volgens de verpakking en spoel ze af met koud water.
Roer er wat olie door om te voorkomen dat ze gaan plakken.
Verhit een wok met wat olie en bak de ui voor 5 minuten.
Voeg de knoflook toe en bak nog 30 seconden mee.
Schep de kip erdoor en bak even mee tot het warm word.
Roer de taugé erdoor en bak een paar minuten tot ze zachter worden.
Schenk de helft van de saus erdoor samen met de omelet reepjes.
Roer goed door en schep beetje bij beetje de noodles erdoor.
Voeg eventueel wat water toe en proef of je extra van de saus erdoor wilt.
Dit hangt een beetje af van je eigen smaak.
Roer de lente ui erdoor en warm alles even goed door.
Serveer de Pad thai samen met een partje limoen,eventueel wat chili vlokken en het bakje pinda kruim.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s