Virgin mojito

_PSA3566.jpg
De mensen die, net als ik, geen alcohol drinken (om welke reden dan ook), kennen het probleem waarschijnlijk wel. Tijdens het uitgaan, tijdens de zomer of op vakantie zie je wel eens de mooiste drankjes voorbij komen. Maar omdat de meeste hiervan alcohol bevatten, bestel je het toch maar niet. En als ze dan al alcohol vrije drankjes verkopen, zijn ze vaak extreem zoet. Uiteindelijk bestel je dan toch maar een ijsthee of een cola. Wel jammer natuurlijk, want het ziet er een stuk minder bijzonder uit dan die leuke cocktails. Voor de mensen die, net als ik, gewoon niet goed tegen alcohol kunnen en er zelf voor gekozen hebben om het niet te drinken, is het soms extra frustrerend. Ik neem hierbij even mezelf als voorbeeld. Ondanks dat ik slecht tegen alcohol kan, lust ik het wel gewoon. Ik weet dus heel goed hoe lekker een cocktail kan zijn, maar ik kan het dus niet echt drinken. Niet dat ik na een slok gelijk dronken ben ofzo, maar ik voel me er gewoon echt niet lekker door. Ik krijg het van 1 slok al bijvoorbeeld zo heet dat ik met de vrieskou in de winter zonder jas naar buiten zou kunnen gaan. De virgin cocktails, zoals ze die noemen, vind ik vaak veel te zoet. Om die reden besloot ik om het zelfs eens te gaan proberen. Een van de grote favorieten van mij is de mojito. Heerlijk met die frisse munt en limoen smaak. Het bevat maar een paar ingrediënten en is ontzettend makkelijk om te maken. Hier kom ik dit jaar mijn zomer wel mee door. _PSA3574.jpg
Dit heb je nodig voor 1 groot glas:

  • 1 limoen
  • ± 10 blaadjes verse munt
  • 1 blikje sprite of 7up
  • een flinke hand ijsklontjes
  • eventueel water als je het te zoet vind
  • of eventueel wat suiker of honing als je het zoeter wilt

Zo maak je het:

Snijd de limoen in halve plakjes en bewaar 1 heel plakje voor de rand van je glas.
Haal de munt blaadjes van de steeltjes en stop ze samen met de halve limoen plakjes in het glas.
Schenk hier ongeveer een derde van de sprite of 7up over.
Kneus de munt en de limoen met een stamper zodat de geur en de smaak vrijkomt.
Ik gebruikte hiervoor de stamper van mijn vijzel.
Voeg de ijsblokjes toe en schenk de rest van de sprite of 7up erbij.
Als je het te zoet vind, kun je een deel hiervan vervangen voor wat koud water.
Of voeg een beetje suiker of honing toe als je het juist zoeter wilt hebben.
Doe een rietje in het glas en roer alles even vlug door.
Als afwisseling zou je ook eens wat aardbeien in stukjes gesneden toe kunnen voegen.
Of vervang een deel van de sprite door wat appelsap bijvoorbeeld.

Veel drink plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s