Gevulde pannenkoeken met appel en cheddar

_PSA3472.jpg
Als er bij ons thuis pannenkoeken worden gebakken, blijven er meestal wel een aantal over. Die bewaren we dan in de vriezer zodat we er later nog wat lekkers mee kunnen maken. Meestal maakt mijn vader er uiteindelijk crêpe suzette van. Omdat het al een hele tijd geleden was sinds hij dat voor het laatst maakte, bedacht ik een eigen recept. Het is natuurlijk zonde om die pannenkoeken weg te gooien. En met vuur spelen om zelf crêpe suzette te maken vind ik toch een beetje te eng. Uiteindelijk bedacht ik me dat ik een aantal jaar geleden een recept uit een boek had geprobeerd waarbij een kipfilet gevuld werd met onder andere appel en cheddar kaas. De combinatie vond ik zo lekker dat het altijd een beetje in mijn achterhoofd is blijven rondspoken. Het precieze recept weet ik inmiddels al lang niet meer. Maar hierdoor kon ik juist heel goed mijn eigen versie bedenken. Ik heb hier natuurlijk pannenkoeken gebruikt, maar je zou ook bijvoorbeeld tortilla’s kunnen gebruiken als je die nog hebt liggen. _PSA3479.jpg
Dit heb je nodig voor ± 2 personen:

  • 4 pannenkoeken, afgekoeld
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 appel
  • ± 75 gr cheddar kaas, geraspt. Als je geen blok kaas kunt vinden, kun je ook cheddar smeltkaas gebruiken en die in kleine stukjes snijden.
  • 1 el verse oregano, fijngehakt
  • 3 plakjes kipfilet of kalkoenfilet
  • zout en peper
  • olie om te bakken

Zo maak je het:

Snijd de bleekselderij in de lengte door midden en snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de bleekselderij ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
Snijd ondertussen de appel en plakjes kipfilet in kleine stukjes.
Doe ze in een kom en doe hier de bleekselderij bij als hij klaar is.
Roer de cheddar kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Veeg de koekenpan schoon verhit een klein lepeltje olie.
Leg de pannenkoeken op een snijplank en verdeel de vulling over de onderste helft van de pannenkoeken.
Vouw de pannenkoeken dicht en doe ze in de voorverwarmde koekenpan.
Bak ze aan beide kanten tot ze weer een nieuw licht goudbruin korstje krijgen en de kaas mooi gesmolten is.
Snijd de gevulde pannenkoeken door midden en serveer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s