Courgette noodles met cherry tomatensaus

_PSA3462.jpg
We willen allemaal een beetje goed voor de dag komen als we onze zwemkleding aantrekken deze zomer. En dus is het wel verstandig als we zo nu en dan voor een gezonde maaltijd kiezen in plaats van de vette hamburgers, chips en ijs. Maar een gezonde maaltijd kan naar mijn mening net zo lekker zijn als die vette hap. Met een paar simpele ingrediënten kun je namelijk hele leuke dingen maken. Zo maakte ik deze keer weer eens courgette noodles met tomatensaus. Ik weet dat tomatensaus best wel standaard klinkt. Maar door de saus van cherry tomaten te maken, geef je het weer een hele andere smaak. Om hem nog wat interessanter te maken heb ik nog wat chili vlokken toegevoegd. Serveer hem samen met een lekkere salade of een stukje kip en je hebt een gezonde en complete maaltijd. _PSA3465.jpg
Dit heb je nodig voor 3 personen:

  • 2 courgette
  • 500 gr cherry tomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 20 gr pijnboompitten, geroosterd
  • 15 gr verse basilicum
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1/2 tl chili vlokken
  • 1/2 tot 1 tl suiker, of naar smaak
  • 75 ml witte wijn
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snipper de ui en knoflook fijn en halveer de cherry tomaten.
Snijd de basilicum in reepjes en zet apart.
Maak slierten van de courgette met een spiraal snijder of met een gewoon mes.
Verwarm wat olie of boter in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe.
Bak de ui 5 minuten tot hij zachter word en voeg de knoflook, chili vlokken en Italiaanse kruiden toe.
Bak nog een minuut en schenk de wijn erbij.
Laat de wijn inkoken tot hij bijna helemaal is opgenomen.
Voeg de cherry tomaten toe samen met wat zout, peper en suiker en roer nog een minuut door.
Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag.
Bak alles voor 15 minuten en roer tussendoor een keer.
Dit kun je allemaal een paar uur van te voren maken en opwarmen zodra je gaat eten.
Verwarm een koekenpan met wat olie en voeg de courgette slierten toe.
Bak ze een paar minuten tot ze zo soepel als spaghetti worden maar nog wel wat bite hebben.
Roer de basilicum door de tomatensaus en warm de saus nog even goed op.
Roer de courgette noodles erdoor en breng eventueel extra op smaak met zout, peper of suiker.
Bestrooi met pijnboompitten en serveer eventueel met wat geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s