Broodje met biefstuk, kaas en groente

_PSA3452.jpg
Misschien zijn sommige van jullie wel bekend met de Amerikaanse Philly cheese steak. Een echt traditioneel Amerikaans gerecht. Biefstuk op een broodje met gebakken groente en kaas. En net als een hamburger, een broodje wat je onmogelijk netjes op kunt eten zonder dat je onder zit. Helaas ben ik zelf nog nooit in Amerika geweest en heb ik dus ook dit broodje nooit gegeten. Toch was ik nieuwsgierig en heb ik zelf een variatie gemaakt. Van mijn werk had ik een stalen pan mee naar huis gekregen die ik moest gaan testen. Je weet wel, zo’n pan die eerst helemaal ingebrand moet worden. Iets wat ik best een uitdaging vond. En om die uitdaging aan te gaan, moest er natuurlijk een biefstukje gebakken worden. Het ideale moment dus om zo’n Philly cheese steak te gaan proberen. Ik had verwacht dat mijn biefstukje enorm zou gaan aanbakken en dat het niet gelijk helemaal zou lukken. Maar toch was ik blij verrast. Blijkbaar had ik hem toch goed ingebrand, want mijn biefstuk plakte totaal niet! Ook de groente die hierna in de zelfde pan gingen, gleden moeiteloos door de pan en brandde totaal niet aan. Ben benieuwd of een omelet ook zo goed gaat in deze pan…_PSA3453.jpg
Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 1 pistoletje
  • 1 stuk biefstuk
  • 1/2 rode paprika
  • 1 ui
  • een paar plakjes kaas, of zoveel als je zelf wilt
  • zout en peper.

Zo maak je het:

Snijd het pistoletje door midden en leg even apart.
Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen.
Dep met een stuk keukenpapier de biefstuk droog en bestrooi met wat zout en peper.
Verwarm een koekenpan met wat olie of boter.
Bak hier de biefstuk in voor 3 tot 5 minuten.
Zorg ervoor dat je hem net iets korter bakt dan je zou willen.
Haal hem uit de pan en laat hem rusten in wat aluminium folie.
Doe de paprika en ui in de pan en bak het tot het zachter word en de ui bruin begint te kleuren.
Breng de groente op smaak met zout en peper.
Verdeel de groente over het broodje en snijd de biefstuk in dunne plakken.
Leg de plakken biefstuk terug in de pan en zet het vuur zo laag mogelijk.
Verdeel de kaas over de biefstuk en doe een deksel op de pan.
Laat het net zo lang meewarmen tot de kaas gesmolten is.
Zet het vuur uit en leg de biefstuk met kaas op de gebakken groente.
Serveer meteen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s