Roerei met hüttenkäse en kruiden

_PSA3438.jpgAls echte foodie denk ik bijna de hele dag aan eten. Sommige mensen worden denkend aan eten wakker en hebben meteen zin om de keuken in te duiken om ontbijt te gaan maken. Bij mij werkt dat iets anders. Ik ben slecht in ontbijten en word vaak met een ochtendhumeur wakker. Het duurt dus meestal een paar uurtjes voor mijn gedachten naar eten overschakelen. Maar toch zijn er ook wel eens uitzonderingen. Bijvoorbeeld op dagen dat ik vrij ben en het huis voor mezelf heb. Dan wil ik nog wel eens wakker worden met de vraag wat ik voor ontbijt wil maken. Vandaag was dus zo’n dag. Ik had ineens weer trek in roerei. Maar dan wel zo’n lekkere romige. Ik besloot om wat te experimenteren door hüttenkäse door mijn eieren te roeren. Hüttenkäse is een vetarme kaassoort wat er bijna kwark-achtig uit ziet. Het is een beetje korrelig en heeft een beetje een zoutige smaak. Ik was erg benieuwd hoe het zou smaken door een roerei. Samen met wat bieslook en basilicum was het een heerlijk ontbijt. Zeker iets om eens te proberen. 

_PSA3445.jpgDit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 3 eieren
  • 2 el hüttenkäse
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 1 el basilicum, in reepjes gesneden
  • zout en peper

Zo maak je het:

Breek de eieren in een kom en voeg de hüttenkäse en kruiden toe.
Breng op smaak met zout en peper en kluts alles goed door elkaar met een vork.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan.
Zet het vuur lager en voeg het ei mengsel toe.
Verwarm het mengsel al roerend tot je tevreden bent over de structuur.
Door je roerei op laag vuur te verhitten zorg je ervoor dat hij niet te snel stolt.
Hierdoor kun je veel beter zelf regelen hoe je het gebakken wilt hebben.
Zet het vuur uit vlak voordat je tevreden bent met de structuur en blijf nog even door roeren.
De resterende warmte van de pan zorgt ervoor dat je roerei precies goed is.
Serveer je roerei op wat brood.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s