Al jaren haal ik regelmatig een broodje filet american met ei. Meestal heel simpel met niks extra’s. En daar kan ik dan enorm van genieten. De laatste tijd haal ik dat broodje steeds vaker als ik pauze heb op mijn werk. Toch maak ik hem nooit zelf als ik thuis ben bijvoorbeeld. Terwijl we eigenlijk altijd wel filet american in huis hebben. Vandaag besloot ik dat het tijd was om daar wat aan te doen en hem gelijk een beetje op te pimpen. Ik wist dat ik in de kast ook nog een nieuwe pot truffel mayonaise had staan en heb die er dus ook gelijk in verwerkt. Samen met wat komkommer en tomaat is het echt een heerlijke combinatie. En dus zeker voor herhaling vatbaar.
Dit heb je nodig voor 2 broodjes:
- 2 harde broodjes naar keuze
- ± 80 gr filet american
- 2 hardgekookte eieren
- 1 tomaat
- 10 cm komkommer
- 1 el pijnboompitten
- 2 el truffel mayonaise
Zo maak je het:
Halveer de broodjes en besmeer 1 helft dik met filet american.
Snijd de tomaat, ei en komkommer in dunne plakken.
Verdeel de komkommer en tomaat over de filet.
Leg hier de plakjes ei op.
Druppel de truffel mayonaise erover en bestrooi met wat pijnboompitten.
Als je het lekker vind, kun je de pijnboompitten eerst even roosteren in een droge koekenpan.
Leg de bovenkant van het broodje weer terug op het beleg en serveer meteen.
Eet smakelijk!
Wat een heerlijk broodje, dit gaat een van mijn favorieten worden. 🙂
LikeLike
Leuk om te horen! Hij is bij mij ook nog steeds favoriet
LikeLike
Nog niet klaar gemaakt maar lijkt me Overtreffelijk lekker ga het zeker maken
LikeGeliked door 1 persoon