Ratatouille pilaf met worstjes

_PSA3403.jpg
Het was lang geleden dat ik voor het laatst zo lang heb nagedacht over aan naam voor een recept. Normaal ben ik daar namelijk zo uit. Deze keer was ik eigenlijk een beetje ziek. Ik wilde dus iets maken wat niet teveel moeite zou kosten en wat lekker in 1 pan kon. Voor de vitaminen wilde ik wel lekker veel groente waardoor ik een beetje met een ratatouille in mijn hoofd zat. Maar om nou apart iets in de oven te maken zag ik niet zo zitten die dag. Uiteindelijk besloot ik om een ratatouille in de pan te maken en er ook gelijk de rijst en worstjes bij te doen. Een lekker eenpansgerecht dus. Scheelt ook gelijk weer een hoop vuile vaat. Door de worstjes eerst te bakken en de groente vervolgens in het bakvet te bakken, krijg je meteen extra smaak. Dat is dan weer het voordeel van een eenpansgerecht. _PSA3413.jpg
Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 200 gr chipolata worstjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 10 gr verse basilicum, fijngehakt
  • 500 ml groente bouillon
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de worstjes in stukken van 2 cm.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Snijd de paprika, courgette en aubergine in blokjes.
Snijd ook de tomaten in blokjes en leg deze even apart.
Verhit een grote pan met dikke bodem met een beetje olie.
Voeg de stukjes worst toe en bak ze in 5 minuten bruin en gaar.
Haal ze uit te pan en leg ze apart.
Doe de ui en knoflook in de zelfde pan en bak een paar minuten tot de ui zacht is.
Schep de courgette en aubergine erdoor en bak 10 minuten.
Voeg na 5 minuten de paprika en oregano toe samen met wat zout en peper.
Bak nog even door en doe de rijst en tomaten erbij.
Roer even om en schenk de bouillon erbij.
Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan zachtjes koken voor 25 tot 30 minuten.
Of tot het vocht is opgenomen en de rijst gaar is.
Roer halverwege nog een keer goed en schep 10 minuten voor het einde van de kook tijd de stukjes worst erdoor en laat deze goed mee warmen.
Breng eventueel extra op smaak met zout en peper en roer de basilicum erdoor.
Serveer direct.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s