Smoothie met yoghurt en druiven

_PSA3378.jpgDe druiven waren in de aanbieding in de supermarkt. Ik besloot een doosje mee te nemen en kwam er achter dat ze heerlijk zoet waren. Ineens bedacht ik bij mezelf dat ik nooit echt een smoothie had gemaakt met druiven. Ik kon me niet eens herinneren of ik dat überhaupt wel eens gedronken had. Oké, wel op mijn werk, maar toen begon ik net verkouden te worden zodat ik er niet veel van proefde. Ik besloot ze te combineren met wat yoghurt, aardbei en banaan. Door al het fruit was mijn smoothie zo lekker zoet geworden dat het toevoegen van honing totaal niet meer nodig was. Je hebt dus in een handomdraai een lekker zoet drankje die gewoon heel gezond is. 

_PSA3383.jpgDit heb je nodig voor 1 glas:

  • 75 ml magere yoghurt
  • 100 gr rode pitloze druiven
  • 1 banaan
  • 100 gr bevroren aardbeien

Zo maak je het:

Laat de aardbeien ietsje ontdooien zodat ze net wat minder hard zijn.
Doe ze onder in een blender met daarboven de druiven.
Breek een banaan in stukken en doe ze er ook in.
Schenk de yoghurt erover en blend alles goed tot het een egaal geheel is.
De schilletjes van de druiven zul je niet helemaal weg krijgen, maar hier merk je tijdens het drinken niks van.
Ik koos in dit recept voor magere yoghurt, omdat het wat dunner is en dus makkelijker blend.
Als je liever andere yoghurt gebruikt, kan dat natuurlijk ook. Je smoothie word dan wel wat dikker.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s