Caesar salade met gebakken kip

_PSA3333.jpg
Laatst had ik een koekenpan van mijn werk mee naar huis gekregen om te testen. En hoe kun je dat nou  beter testen dan door een stuk kip bruin proberen te bakken. Ik heb regelmatig het probleem dat mijn kip veel vocht verliest tijdens het bakken waardoor hij eerder aan het stoven is. Toch wil je je stukje kip wel graag bruin hebben. En dat zonder dat hij droog word. Gelukkig ging het met deze pan prima en kon ik een heerlijke salade maken met mijn stukjes kip.
Samen met de friet uit de oven die ik laatst maakte, was het een hele lekkere maaltijd geworden. De kip, de gekookte eieren en de croutons die ik gebruikte, kun je prima een paar uur van te voren maken. Hierdoor is je salade ’s avonds enorm snel klaar. Je kunt ervoor kiezen om de dressing zelf te maken. Maar na mijn keukenavontuur, wat je bij het recept van de friet uit de oven al kunt lezen, leek het me veiliger om voor de kant en klare variant te kiezen deze keer. _PSA3336.jpg
Dit heb je nodig voor 4 personen als bijgerecht:

  • 2 kropjes Romaine sla of sla naar keuze
  • 2 stukken kippendijfilet of kipfilet
  • 2 eieren, hardgekookt
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • 2 sneetjes wit brood
  • ±150 ml caesar dressing, of zoveel als je lekker vind
  • zout
  • olie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een klein bakblik met wat bakpapier.
Verwijder de korstjes van de sneetjes brood en snijd het brood in blokjes van een cm.
Leg ze in het bakblik en bestrooi met zout en een lepeltje olie.
Bak in de oven voor 25 minuten en hussel ze halverwege een keer om.
Laat afkoelen en zet apart.
Verhit ondertussen een koekenpan met wat olie of boter en bak de kip in zijn geheel in 10 tot 15 minuten bruin en gaar.
Probeer hem niet te lang te bakken, hierdoor word hij namelijk te droog.
Als je dit nog niet zo zeker weet, kun je het controleren door het dikste stuk in te snijden.
Wanneer de kip helemaal wit van binnen is, is hij goed.
Laat iets afkoelen en snijd hem vervolgens in dunne reepjes.
Laat hem afgedekt op een bord verder afkoelen.
Snijd de sla in grove stukken en de komkommer in reepjes.
Snijd de avocado in blokjes en verdeel samen met de sla en komkommer over een mooie sla schaal.
Verdeel hier de reepjes kip over.
Pel de eieren en snijd ieder ei in 6 partjes. Verdeel de partjes over de schaal en druppel de dressing erover.
Bestrooi op het laatst met de croutons en serveer meteen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s