Friet uit de oven

_PSA3349.jpg
Iedereen heeft zo van die gerechten waarvan ze altijd het idee hebben dat ze mislukken. Bij mij is dat vooral met dingen waarvan ik vooraf denk dat ze heel makkelijk zijn. Zoals een bechamelsaus die maar niet goed genoeg wil lukken of zoals een aioli die ik bij deze friet wilde serveren. Na 2 pogingen heb ik het maar opgegeven en de pot mayo maar uit de koelkast gehaald. Ook bij deze friet ging het proces niet helemaal zoals ik wilde. Ik bakte friet op 2 bakplaten tegelijk en vergat helemaal om de stand van de oven hierop aan te passen. Hier kwam ik halverwege de baktijd pas achter waardoor de friet niet zo krokant was als ik gewild had. Daarnaast had ik per ongeluk wat teveel olie toegevoegd wat het krokante laagje ook niet zo bevorderde. Je kan dus wel zeggen dat het niet echt mijn dag was haha.
Gelukkig weet ik precies wat er verkeerd is gegaan waardoor ik wel nog steeds het recept met jullie kan delen. Want behalve het feit dat deze friet heerlijk is, is hij ook een stuk gezonder dan friet uit de frituurpan. De laatste keer dat de frituurpan bij ons aan is geweest kan ik me bijna niet meer herinneren. Het was dus wel even wennen om thuis weer eens friet te eten. Lekker was het gelukkig wel. _PSA3353.jpg
Dit heb je nodig voor ± 3 personen:

  • ± 1 kg aardappelen, of zoveel als je lekker vind
  • zout
  • een klein beetje olie, je kunt dit eventueel zelfs weglaten

Zo maak je het:

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden. Vergeet niet de stand van de oven aan te passen wanneer je met 2 bakplaten tegelijk bakt. Je hebt dus een stand van de oven waar je 2 gerechten tegelijk kunt bakken (dat was ik dus vergeten).
Snijd de aardappelen in repen van 1 cm dik en was ze even in wat koud water.
Droog ze goed met een theedoek en leg ze op de bakplaat.
Zorg dat ze elkaar niet overlappen en bestrooi met wat zout.
Druppel er eventueel een heel klein beetje olie over.
Bak de friet in de oven voor 40 tot 45 minuten.
Serveer met mayonaise en een lekkere salade.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s