Aardappelsalade met paprika saus

_PSA3250.jpg
Met aardappels kun je mij altijd blij maken. En dan maakt de bereidingswijze vaak niet eens uit. Ik weet dat het best wel heel erg Hollands klinkt. Alsof ik het liefst elke dag een standaard avg-tje eet. Maar dat is juist niet zo. Met aardappels kun je namelijk enorm veel variëren. Zo maakte ik deze keer weer een aardappel salade met een hele andere twist. Namelijk met paprika saus. En het handige is dat deze hele salade ook nog eens lekker gezond is. De saus is namelijk gemaakt op basis van yoghurt in plaats van mayonaise. Door verschillende kruiden toe te voegen krijg je een hele interessante smaak. Vandaag gebruikte ik bijvoorbeeld gerookt paprika poeder. Een van mijn favoriete kruiden op het moment. Die rook smaak die je in de saus krijgt hierdoor vind ik gewoon overheerlijk. En het zorgt er ook gelijk voor dat deze salade heel lekker smaakt bij de barbecue bijvoorbeeld. Als variatie zou je nog wat stukjes ham door deze salade  kunnen doen. En als je nou echt liever mayonaise in plaats van yoghurt gebruikt, dan kan dat ook prima. _PSA3252.jpg
Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen als bijgerecht:

  • 400 tot 500 gr aardappels met schil, schoongeboend
  • 60 gr geroosterde paprika (ongeveer 3 kleintjes)
  • 3 el dikke yoghurt
  • scheut citroensap
  • snufje knoflook poeder
  • 1/2 tl ui poeder
  • 1 kleine tl gerookt paprika poeder
  • 2 el verse gehakte peterselie
  • 2 lente ui
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de aardappels in kleinere hapklare stukken en kook ze net beetgaar zonder dat ze makkelijk uit elkaar vallen. Bij mij was dit zo’n 20 minuten.
Snijd ondertussen de lente ui in dunne ringen en de ijsbergsla in dunne reepjes.
Giet de aardappels af en roer de lente ui erdoor. Hierdoor worden die wat zachter.
Voeg wat zout en peper toe en laat de aardappels wat afkoelen.
Doe de geroosterde paprika samen met de yoghurt, ui poeder, knoflook poeder en gerookt paprika poeder in een hakmolentje en pureer alles tot een saus.
Breng op smaak met zout, peper en wat citroensap.
Doe de reepjes ijsbergsla samen met de peterselie in een slaschaal.
Voeg de afgekoelde (kamertemperatuur) aardappels en de paprika saus toe en meng alles goed. Breng eventueel nog extra op smaak.
Serveer direct met bijvoorbeeld een stukje vlees of wat brood.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s