Kip met een korstje van groene olijven

_PSA3260.jpg
Internet is meestal de plek waar de meeste ideeën bij mij ontstaan. Zo was ik weer eens aan het rondneuzen en kwam ik langs verschillende recepten. Van pasta’s tot curry’s en nog veel meer. Ik zocht nieuwe inspiratie voor een avondmaaltijd. Dat ik iets met kip uit de oven wilde maken wist ik al. Maar dan moet je nog verzinnen wat je met die kip gaat doen. Tijdens het rondneuzen kwam ik langs een pasta recept met groene olijven en citroen. Daarnaast stond een foto van krokante kip met tomatensaus uit te oven. Ik keek er een tijdje naar en ineens wist ik het. Kip uit de oven met een korstje van onder andere olijven en citroen. Ik serveerde de kip samen met wat gebakken krieltjes en wat groene groente uit de wok. Uiteindelijk stond er een heerlijke maaltijd op tafel die precies bij het lente weer paste. Ik adviseer je trouwens wel om voor kippendijfilet te kiezen in plaats van kipfilet. Dit stuk kip blijft namelijk veel makkelijker zacht en mals, terwijl kipfilet al snel droog word. Ook is het vaak zo dat er bij kipfilet al snel heel veel vocht vrij komt. Met kippendijfilet heb je hier een minder last van. _PSA3266.jpg
Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 stukken kippendijfilet (er zitten er meestal 4 in een pak, heel handig)
  • 80 gr groene olijven
  • rasp van 1 citroen
  • 15 gr peterselie, fijngehakt
  • flinke hand geraspte parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el panko
  • olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden en vet de bodem van een ovenschaal in met een dun laagje olie.
Kies een ovenschaal waar je de stukken kip mooi strak tegen elkaar aan kunt leggen.
Dit is makkelijker voor de topping die er straks op gaat.
Leg de stukken kip in de ovenschaal en vouw de dunne stukjes een beetje naar onder zodat ieder stuk kip ongeveer even dik is.
Hak de groene olijven heel fijn en doe ze in een kom.
Voeg de citroenrasp, peterselie en parmezaanse kaas toe.
Pers de tenen knoflook uit en meng dit alles door de olijven.
Voeg wat peper en toe en proef gelijk of je nog wat zout nodig hebt.
Roer een lepel olie door het mengsel en zet apart tot je de kip in de oven wilt gaan doen.
Roer als laatste de panko erdoor en meng goed.
Kijk even met een lepel of je het mengsel een beetje aan elkaar kunt laten plakken.
Roer nog wat langer door als dat nog niet het geval is.
Het mengsel lijkt in het begin nog te droog maar dat verandert snel door het vocht dat de panko opneemt.
Verdeel het mengsel over de kip stukken en druk het aan.
Dit gaat het makkelijkste met je handen.
Zorg dat ieder stukje kip voorzien is van wat olijven mengsel.
Zet de schaal in de oven en bak voor 25 tot 30 minuten tot de kip gaar is.
Serveer direct met bijvoorbeeld wat groene groente, gebakken aardappels of wat pasta.

Eet smakelijk!

2 thoughts on “Kip met een korstje van groene olijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s