Spitskool stoof met aardappel en rookworst

_PSA3207.jpg
Wie zegt dat je rookworst alleen in de winter bij de stamppot kan eten? Dit recept bewijst dat dat totaal niet het geval is. Persoonlijk vind ik rookworst veel te lekker om er een heel jaar op te moeten wachten tot het weer winter is. En dus gebruiken we het een keer in iets anders dan stamppot. Deze stoof met spitskool en aardappel is daar het goede voorbeeld van. De hoofd ingrediënten zijn lekker Hollands. Iets wat wel bij rookworst past. Maar de kruiden die er aan toegevoegd zijn maken het gerecht ineens een stuk spannender. Het recept is gebaseerd op een gerecht wat mijn moeder wel eens maakte. Ik vond zelf altijd dat er het één en ander miste of niet klopte waardoor ik dus hier en daar iets aangepast heb. Dit heerlijke eenpansgerecht is er dus uitgekomen. _PSA3213.jpg
Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 spitskool
  • ± 500 tot 600 gr vastkokende aardappels
  • 1 ui
  • 1 grote rookworst
  • ± 300 tot 400 ml kokosmelk
  • 1/2 pakje verse peterselie, fijngehakt
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl/gemberpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • zout en peper

Zo maak je het:

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 2 tot 3 cm.
Kook ze in water ongeveer 5 minuten voor. Giet af en laat afkoelen.
Snijd de ui in halve ringen en de spitskool in dunne reepjes.
Snijd de rookworst in plakjes.
Verhit wat olie of boter in een grote, diepe pan met dikke bodem.
Fruit de ui voor 2 tot 3 minuten tot hij mooi zacht is.
Roer de voorgekookte aardappel erdoor en bak een minuut mee.
Voeg de spitskool toe samen met de kerriepoeder, gemberpoeder, kurkuma, knoflookpoeder, zout en peper.
Bak dit al roerend voor ongeveer 5 minuten.
Doe de plakjes rookworst en de kokosmelk erbij en roer goed.
Breng aan de kook en kook zachtjes met de deksel op de pan voor ongeveer 10 minuten of tot de aardappel gaar is, maar nog niet uit elkaar valt.
Vergeet niet tussendoor te roeren, anders bakt het makkelijk aan.
Proef even of hij goed op smaak is en roer de verse peterselie erdoor.
Serveer direct.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s