Toen het laatst op mijn werk weer tijd was voor een demo, besloot ik om tosti’s te gaan maken. Naast dat ik een aantal tosti recepten van deze blog uitkoos, bedacht ik ook een nieuwe. Namelijk met tomaat en kipfilet. En kaas uiteraard. Hij viel bij de mensen zo in de smaak dat ik besloot om hem thuis nog een keer te maken zodat ik hem op de foto kon zetten en het recept met jullie kon delen. Het idee van deze tosti kwam een beetje toen ik bedacht dat heel veel mensen ketchup bij hun tosti eten. Ik wilde daar een kleine variatie op bedenken en besloot de ketchup te vervangen voor een laagje tomatenpuree. Op die manier maak je eigenlijk meer een soort tosti pizza. Je hebt dus allemaal smaken van een pizza die in een tosti zijn gestopt. En het is ook nog lekker snel klaar.
Dit heb je nodig voor 2 tosti’s:
- 4 sneetjes brood
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 plakken kipfilet
- 2 plakken kaas
- flinke snuf Italiaanse kruiden (optioneel)
- roomboter
Zo maak je het:
Besmeer 1 kant van iedere boterham met wat boter en draai ze om.
Besmeer de andere kant van de boterhammen met een dun laagje tomatenpuree.
Strooi eventueel hierop een klein beetje Italiaanse kruiden.
Halveer de plakken kaas en leg de helft op 2 boterhammen.
Leg hier de kipfilet plakjes op en sluit af met de andere helft van de kaas.
Leg de andere boterhammen met de tomatenpuree kant naar beneden op je belegde boterhammen.
Verwarm een grill, koekenpan of tosti ijzer voor zonder boter of olie (dat zit al aan de buitenkant van de boterhammen).
Bak de tosti’s tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.
Snijd ze schuin door midden en serveer direct.
Eet smakelijk!