Frisse komkommersoep met doperwten

_PSA3224.jpg
Soep is iets wat we meestal alleen in de winter eten. Toch kun je deze soep prima eten als het wat warmer weer is. Het grote voordeel is namelijk dat je hem zowel warm als koud kunt eten. De komkommer zorgt ervoor dat hij lekker fris van smaak blijft. Het lijkt misschien vreemd dat je komkommer gaat verwarmen, maar het zorgt er juist voor dat de komkommer smaak sterker naar voren komt. Door hem te combineren met allerlei kruiden en wat doperwten, kun je hem gewoon eten als volwaardige hartige soep. Als je hem liever koud eet en hem af laat koelen, worden de smaken nog ietsje sterker. Je kunt dus alle kanten op met deze soep. _PSA3228.jpg
Dit heb je nodig voor 3 flinke kommen:

  • 1 1/2 komkommer
  • 100 gr doperwten, diepvries, ontdooid
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 ml groente of tuinkruiden bouillon
  • 1 el fijngehakte verse bieslook
  • 1 el fijngehakte verse munt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 3 el creme fraiche
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snipper de ui en snijd de komkommer in blokjes.
Verhit een grote pan met dikke bodem met wat olie en fruit de ui 3 minuten tot hij zacht is.
Pers de teen knoflook erboven uit en bak nog 30 seconden mee.
Roer de komkommer erdoor samen met wat peper en de oregano en bak voor 5 minuten terwijl je af en toe roert.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
Doe de deksel op de pan en laat het op laag vuur zachtjes koken voor 5 minuten.
Voeg de verse kruiden en de doperwten toe en breng opnieuw aan de kook.
Kook voor nog eens 5 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
Zet het vuur weer aan en voeg de crème fraiche toe.
Roer zachtjes tot alle creme fraiche compleet is opgenomen.
Je kunt dit eventueel ook extra met een staafmixer doen als je klontjes blijft houden.
Breng de soep eventueel extra op smaak met zout en peper.
Serveer hem warm of koud met wat stokbrood.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s