Deze Mexicaanse wrap taart heb ik al verschillende keren gemaakt. Eens in de zoveel tijd krijg ik namelijk weer enorm veel trek in chili. En omdat ik niet iedere keer het zelfde chili recept op tafel wil zetten, is het wel eens leuk om er wat mee te variëren. Zo is ook dit recept ontstaan. De wraps worden door de saus lekker zacht. En een chili recept is voor mij niet compleet zonder creme fraiche. Deze creme fraiche zorgt er ook gelijk voor dat het hele gerecht wat romiger word. Ik vind dit recept zo lekker dat ik hem eens in de zoveel tijd weer maak. Iets wat niet zo heel vaak gebeurd. Ik kook niet iedere dag waardoor ik op de dagen dat ik wel kook, meestal iets nieuws maak. Ik dacht altijd dat ik deze wrap taart al eerder met jullie gedeeld had. Maar na wat zoekwerk kwam ik tot de conclusie dat dat niet het geval was. Tijd om daar verandering in te brengen!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 6 tortilla wraps
- 500 gr gehakt
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 rode paprika
- 2 blikken bonen naar keuze (ik koos kidney en zwarte bonen)
- 1 klein blikje mais
- ±125 ml creme fraiche
- 2 tl paprika poeder
- 1/2 tl gerookt paprika poeder (optioneel)
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1/2 tl chili poeder
- 1 handje geraspte kaas
- zout en peper
Zo maak je het:
Snijd de paprika in blokjes en spoel de bonen en mais af.
Verwarm een diepe pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak het gehakt rul.
Voeg alle kruiden en paprika toe en bak ongeveer 5 minuten tot de paprika wat zachter is.
Roer de inhoud van een klein blikje tomatenpuree erdoor en warm even goed mee.
Schenk het blik tomatenblokjes erbij. Vul het blik voor een kwart met water en giet ook dit in de pan.
Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
Voeg de mais en bonen toe en warm nog 5 minuten mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Deze saus kun je prima een paar uur van te voren maken.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vet een rond springvorm of ovenschaal in en leg een tortilla op de bodem.
Besmeer de tortilla met een dun laagje creme fraiche.
Verdeel hierover wat van het chili mengsel.
Herhaal deze stappen tot de chili op is en sluit af met een tortilla.
Besmeer deze laatste tortilla met creme fraiche en bestrooi het met geraspte kaas.
Bak de wrap taart voor 25 tot 30 minuten in de oven of tot de kaas begint te verkleuren.
Serveer direct.
Eet smakelijk!