Pasta ovenschotel met spinazie-pesto

_PSA3126.jpg
Mooi groen is niet lelijk zeggen ze toch? Met deze ovenschotel klopt dat wel. De spinazie kleurde de hele ovenschotel namelijk heerlijk groen. Precies goed voor de lente. Oma kwam deze avond weer eten (ze komt 1 keer per week) en dus leek het me handig om haar wat ‘krachtvoer’ voor te schotelen. Mijn oma is wat aan de magere kant en heeft een lage bloeddruk. Ze kookt niet meer voor zichzelf en wij zorgen voor maaltijden die ze in de magnetron kan opwarmen. Door haar 1 keer per week bij ons te laten eten, kunnen we er voor zorgen dat ze wat extra’s binnenkrijgt. Vandaag was dat dus spinazie. Met lekker veel ijzer. Iets wat je met een lage bloeddruk wel kan gebruiken. Ik maakte er vandaag een soort pesto van met parmezaanse kaas, basilicum en pijnboompitten. Verder had ik er nog wat kip door gedaan die ik in kleine stukjes had gesneden waardoor het makkelijk te eten was. Samen met een tomatensalade heb je hierdoor een heerlijke maaltijd die dus ook prima geschikt is voor de oudere mensen (en de jongere natuurlijk)._PSA3132.jpg

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 400 gr penne of andere pasta
  • 450 gr verse spinazie
  • 30 gr verse basilicum
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 flinke handen geraspte parmezaanse kaas
  • 200 ml slagroom
  • flinke scheut citroensap
  • 350 gr kipfilet
  • 2 handjes gewone geraspte kaas
  • zout en peper
  • ± 6 el olijfolie

Zo maak je het:

Verhit een wok op hoog vuur en voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat het slinken in de pan.
Zet het vuur uit en laat de spinazie afkoelen in een vergiet.
Knijp er zoveel mogelijk vocht uit en zet even apart.
Breng de kip in een pan met water aan de kook en kook de kip voor ongeveer 10 tot 15 minuten.
Je kunt zien dat de kip gaar is wanneer hij gaat drijven.
Snijd de kip in stukjes of pluk het uit elkaar met twee vorken.
Doe in een kom en zet apart.
Doe voor de pesto, de spinazie, basilicum, parmezaanse kaas, pijnboompitten, wat citroensap en de helft van de olie in een hakmolentje of foodprocessor en blend alles goed fijn.
Voeg beetje bij beetje wat meer olie toe tot het een mooie dikke massa is geworden en alles goed fijngemalen is.
Breng op smaak met peper en zout en eventueel extra citroensap of kaas.
Schep alles over in een kom en roer de slagroom erdoor.
Alles wat hierboven beschreven staat kun je eventueel van te voren maken.
Verwarm de oven voor op 220 graden en breng een grote pan met water aan de kook.
Kook de pasta in de pan met water volgens de verpakking.
Bewaar wat kookvocht en giet de pasta af.
Doe de pasta terug in de pan, roer de spinazie en kip erdoor.
Giet er eventueel wat kookvocht bij en warm alles even mee.
Proef of hij goed op smaak is en schep alles in een ovenschaal.
Bestrooi met de gewone geraspte kaas en bak in de oven voor 15 tot 20 minuten of tot de bovenkant goudbruin begint te worden.
Serveer met wat tomatensla.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s