Croissants met chocola en banaan

_PSA3110.jpgIneens moest ik denken aan dat ene toetje wat ik als kind altijd zo lekker vond. Banaan met chocolade vla. Helaas kreeg ik het bijna nooit. Maar gelukkig had ik een vriendin in de buurt wonen die met precies het zelfde probleem zat. In onze tienerjaren liepen we dan ook regelmatig naar de supermarkt om bananen en chocolade vla te halen. En nog steeds vind ik het een heerlijke combinatie en krijg ik er een beetje een nostalgisch gevoel bij. Om die reden besloot ik dat het tijd was om de banaan/chocola combinatie weer eens uit de kast te halen. De vla optie vond ik iets te voor de hand liggend. Je gaat ook niet zo snel vla eten als lunch. Een rol croissant deeg was voor mij dus de beste optie. En ik moet zeggen dat het erg geslaagd was. Hoewel ik natuurlijk niet zo’n nostalgisch gevoel kreeg als bij de chocolade vla. _PSA3116.jpg
Dit heb je nodig voor 6 stuks:

  • 1 rol croissantdeeg voor 6 stuks
  • 40 gr pure chocola (of melk chocola)
  • 1 grote banaan
  • wat melk of ei om te bestrijken

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor volgens de verpakking van het deeg. Bij mij was dit ongeveer 180 graden.
Snijd de banaan in 6 gelijke plakken en halveer ze eventueel. Door ze te halveren kun je de stukken deeg misschien wat mooier oprollen. Het is maar net wat je zelf wilt.
Hak de chocola in stukjes.
Rol het deeg uit en snijd de lappen los van elkaar.
Verdeel op ieder stuk deeg wat chocola en druk het er een beetje in.
Leg de stukken banaan erop en rol het deeg op tot croissants.
Bestrijk ze met wat melk of geklutst ei.
Bak in de oven volgens de verpakking.
Bij mij was dit ongeveer 15 minuten.
Laat ze vervolgens iets afkoelen voor je ze serveert.
Chocola en banaan kan namelijk erg heet worden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s