Ineens had ik weer enorme trek in bloemkool. En aangezien ik dat ’s avonds niet op tafel hoef te zetten, leek het me een beter idee om er een salade van te maken en het samen met mijn moeder op te eten. De bloemkool heb ik deze keer in kleine stukjes gesneden in plaats van in roosjes. Op deze manier is de bloemkool veel sneller gaar zodat je salade ook veel sneller klaar is. De rest van de ingrediënten gaan er namelijk gewoon koud doorheen. De ideale snelle maaltijd dus. De knapperige paprika en de mais zorgen ook gelijk voor wat frisse kleuren. Deze salade is heerlijk in de lente of de zomer als avondmaaltijd met wat geroosterd brood, maar ook als lunch is hij heel lekker. Als je veel over hebt, kun je dat gewoon in de koelkast bewaren voor de volgende dag.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- ± 400 gr bloemkool
- 100 gr gesneden ijsbergsla
- 1 rode paprika
- 1 klein blikje mais, uitgelekt
- 150 gr gerookte kip
- 100 ml creme fraiche
- 2 flinke tl grove mosterd
- 2 flinke tl gladde mosterd
- 1 el fijngehakte dille
- 1 el olijfolie
- zout en peper
Zo maak je het:
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en snijd die roosjes vervolgens weer in kleinere stukjes.
Kook de stukjes bloemkool voor ongeveer 4 minuten of tot ze gaar zijn maar nog wel hun vorm behouden.
Giet af en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de paprika en kip in kleine blokjes.
Roer de creme fraiche, 2 soorten mosterd, verse dille, olie, zout en peper door elkaar.
Meng alle ingrediënten samen in een grote slaschaal en serveer met wat geroosterd brood.
Eet smakelijk!