Carrotcake havermoutpap

_PSA3096.jpg
Toen ik laatst door mijn recepten op deze blog bladerde realiseerde ik me ineens hoe lang het geleden was sinds ik een havermoutpap recept had geplaatst. Havermoutpap vond ik vroeger echt helemaal niks. Tot een aantal jaar geleden. En om een bepaalde reden was het ineens weer een beetje naar de achtergrond geschoven. Onbedoeld natuurlijk, want het is echt iets waar je hele lekkere dingen mee kunt maken. Zo stond dit recept al een hele tijd in mijn ‘to do’ boekje. Misschien klinkt de titel een beetje vreemd, aangezien ik nu wortel in mijn havermout pap heb gestopt. Maar toch moet je het een keer proberen. Want wie wil er nu niet de smaak van worteltaart in de vorm van havermoutpap als ontbijt? Toen ik alles in mijn pannetje aan het doorroeren was dacht ik ook bij mezelf dat ik dit best in een bakblik kon gieten en zo de oven in kon schuiven. Het zag er in mijn ogen namelijk een beetje uit als cake beslag. _PSA3101.jpg

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 5 el havermout
  • 150 tot 200 ml melk of water
  • ± 50 gr geraspte wortel
  • 20 gr blanke rozijnen
  • ± 5 walnoten, grof gehakt
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl koekkruiden
  • 1 el honing

Zo maak je het:

Verwarm een klein beetje kokosvet, olie of boter in een steelpan en voeg de wortel toe.
Bak de wortel een minuutje tot het wat zachter word en voeg vervolgens de honing en kruiden toe.
Roer goed, zet het vuur laag en bak voor nog een minuutje.
Schep de havermout, rozijnen en melk erbij en blijf goed roeren tot het de gewenste substantie heeft.
Voeg eventueel extra melk toe als dat nodig is.
De havermout die ik gebruik is al in 2 tot 3 minuten gaar, maar dat verschilt wel per merk.
Kijk dus even goed hoe jij hem goed en lekker vind.
Zet het vuur uit en roer de walnoten erdoor.
Schep alles in een kom en garneer eventueel met extra walnoten of wortel.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s