Noodles met gemarineerde kip

_PSA3060.jpgHet idee om weer eens wat met noodles te maken, zat al een hele tijd in mijn hoofd. Om een bepaalde reden was het alleen heel moeilijk om een simpele maar lekkere saus te bedenken. Tot ik op pinterest een recept tegenkwam met noodles en kip. Het recept wat ik uiteindelijk heb bedacht is heel anders dan het recept van pinterest. Maar het is zeker handig om als inspiratie te gebruiken. Als ik echt inspiratieloos ben, kijk ik vaak even op pinterest rond. Behalve dat je er trek van krijgt, krijg je er ook vaak leuke ideeën van. Zo ook deze keer. De kip heb ik onder andere gemarineerd in sojasaus en honing. En voor een leuk effect heb ik noodles gemaakt van een courgette en ze gecombineerd met gewone noodles. Zo zitten er toch meer groente in je gerecht verwerkt zonder dat je het echt merkt. De kip kun je gerust een paar uur laten marineren, op deze manier ben je ’s avonds lekker snel klaar. De rest van het recept kost je namelijk helemaal niet zo veel tijd. 

_PSA3068.jpgDit heb je nodig voor 3 personen:

  • 200 tot 250 gr woknoodles (die van Conimex hoeven maar 2 minuten te koken)
  • 1 courgette
  • 300 gr kippendijfilet
  • 125 gr oesterzwammen of andere paddestoelen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el sesamzaad
  • 4 el honing
  • 3 el sojasaus
  • 1/2 tl chili vlokken, of meer naar smaak
  • 2 el sesamolie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de kip in blokjes en doe ze in een zak die je makkelijk dicht kunt doen.
Doe hierbij de honing, sojasaus en chili vlokken.
Pers ook de tenen knoflook erboven uit en doe er wat zout en peper bij.
Knoop de zak dicht met zo weinig mogelijk lucht erin en masseer de kip een beetje zodat alle ingrediënten goed verdeelt zijn.
Laat het minimaal een uur in de koelkast liggen (het liefst langer. Ik had dit begin van de middag al gedaan).
Breng een pan met water aan de kook en kook de noodles.
Giet ze af en spoel af met koud water.
Roer er een heel klein beetje smaakloze olie door tegen het plakken.
Scheur de oesterzwammen in grove stukken.
Snijd de courgette met in spiraalsnijder in slierten. Je kunt ze ook in dunne reepjes snijden als je geen spiraalsnijder hebt.
Verhit de sesamolie in een wok en voeg de kip toe samen met een paar eetlepels van de marinade.
Bak de kip in een paar minuten gaar.
Voeg de oesterzwammen toe en bak nog 1 minuut.
Doe de courgette slierten erbij en bak ze tot ze wat soepeler worden.
Roer de noodles erdoor er warm ze goed mee.
Bestrooi met de sesamzaadjes en serveer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s