Gevulde avocado met tonijn

_PSA3046.jpg
Toen ik laatst die heerlijke avocado tosti gemaakt had, had ik nog wat avocado’s over (alsof je ooit een avocado over kunt hebben…). Meteen begon ik na te denken. Ik realiseerde me dat ik een jaar geleden(!) al een keer het idee had om een avocado te vullen en het als voorgerecht of lunch te serveren. Het perfecte idee wanneer je avocado’s over hebt. Uiteindelijk is het een soort tonijn salade geworden. De avocado fungeert in dit recept eigenlijk een beetje als mayonaise. Tonijn salade is namelijk het lekkerste als hij een beetje romig is. En daar is avocado natuurlijk perfect voor. Het maakt het hele gerecht ook gelijk een stuk gezonder. En door hem in de schil te serveren ziet het er ook nog eens heel leuk uit. Je kunt ervoor kiezen om de avocado helemaal leeg te schrapen, maar je kunt er ook voor kiezen om een heel klein randje te laten zitten. Het ziet er net wat leuker uit en zorgt tegelijkertijd ook voor wat extra stevigheid waardoor hij makkelijker netjes blijft liggen._PSA3050.jpg
Dit heb je nodig voor 4 helften:

  • 2 avocado’s
  • 1 1/2 a 2 blikjes tonijn, uitgelekt
  • 1 1/2 el kappertjes
  • 1 tomaat
  • klein scheutje citroensap
  • zout en peper

Zo maak je het:

Doe de tonijn samen met de kappertjes in een kom.
Verwijder de pitjes van de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Doe de tomaat samen met citroensap, zout en peper bij de tonijn en meng alles goed.
Halveer de avocado’s en verwijder de pitten.
Haal het vruchtvlees er uit maar laat wel een dun randje zitten.
Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en roer dit door de tonijn.
Hoe zachter de avocado, hoe smeuïger de salade word.
Als je avocado wat harder is, zullen de blokjes wat beter heel blijven.
Het is maar net wat je voorkeur heeft.
Schep  de tonijn salade in de avocado schillen.
Er mag best wel een flinke kop op zitten.
Serveer direct samen met bijvoorbeeld wat stokbrood.

Eet smakelijk!

P.S. Mijn kat vond dit recept ook erg interessant zoals je hieronder kunt zien. Normaal gesproken is mijn kat heel kieskeurig. Ze negeert ons eten eigenlijk altijd. Behalve als er tonijn in zit. _PSA3057.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s