Getest: Chocolade mug cake van Dr Oetker

_PSA3035.jpgToen ik laatst in de supermarkt liep, viel mijn oog op een paar zakjes bij de bakafdeling. Dat waren dus de zakjes waar je heel simpel een mug cake kan maken in de magnetron. Ik had er wel eens wat over gehoord, maar nog nooit zelf geprobeerd. Ik maakte ze meestal gewoon zelf. Een recept hiervan kun je ook al op deze blog vinden. Toch leek het me nu wel leuk om er 1 te testen. Eenmaal thuis, deed ik gelijk wat research om te kijken wat andere er nou van vonden. De meningen hierover waren nogal verdeeld. De ene persoon vond het heerlijk en de andere persoon vond het helemaal niks. Zo was er zelfs iemand waarbij de mug cake ontplofte in de magnetron. Je kan dus wel zeggen dat ik er niet erg gerust op was.
_PSA3039.jpgWat moet je doen.

Laten we eerst eens hebben over de bereidingswijze die op de verpakking staat.
Het enige wat je nodig hebt is een mok met een inhoud van minimaal 250 ml en 50 ml melk.
Er staat dat we de melk samen met de inhoud van het zakje in de mok moeten doen en het tot een glad beslag moeten roeren.
Makkelijker kan bijna niet zou je zeggen. Het duurde wel even voor ik door had dat er ook stukjes chocola in zaten waardoor hij natuurlijk nooit mooi glad kan worden.
Hierna hoef je hem alleen maar in de magnetron te zetten.
70 seconden op 600 watt, 60 seconden op 700 watt of 50 seconden op 800 watt.

Aangezien ik gelezen had dat de cake bij iemand ontplofte koos ik voor het laagste wattage.
Ik besloot dat het handig was om hem goed in de gaten te houden zodat ik hem op tijd uit kon zetten. Voor het geval hij ging ontploffen.
Maar toch durf je dan eigenlijk niet bij de magnetron te blijven staan. Je voelt gewoon bijna zo’n schrik moment aan komen.
Toch ging het uiteindelijk prima. Op de verpakking stond er aangegeven dat de tijd kon variëren per magnetron. En dat klopte ook. Na 70 seconden vond ik hem net nog te zacht. Uiteindelijk heb ik hem er 15 seconden langer in gedaan.
Ook stond er op de verpakking dat je hem 2 minuten moest laten afkoelen.
Natuurlijk hebben we daar geen tijd en geduld voor haha.

_PSA3043.jpgConclusie.

Tijd om te proeven! De structuur was naar mijn idee prima.
Hij was niet te droog, niet te nat en lekker luchtig. Wel was de bovenkant wat droger en de onderkant zelfs nog een beetje nattig.
De garing was dus niet echt gelijkmatig, maar dat is in een magnetron wel wat lastiger vind ik. Niet echt een minpunt dus.
De cake kwam tijdens het bakken ook heel mooi omhoog en zakte na het bakken niet in. Iets wat ik bij andere wel gelezen had.
Wat ik wel een minpunt vond, was de smaak.
Die vond ik eerlijk gezegd een beetje tegenvallen. Om een bepaalde reden vond ik de chocolade smaak een beetje neppig. Chemisch bijna. Net zoals je bijvoorbeeld wel eens zo’n hele neppe fruitsmaak hebt.
Wat ik wel een pluspunt vond, was dat hij niet zo overdreven zoet was.
Ik heb zelf wel eens een mug cake met chocola gemaakt en had hier banaan bij gedaan.
De banaan maakte mijn mug cake bijna zoeter dan deze.
Iets wat ik wel prettig vind, omdat ik niet zo’n zoetekauw ben.

Uiteindelijk vond ik deze mug cake wel redelijk. Niet heel goed, maar ook niet heel slecht.
Ik was blij dat alles bij mij gewoon goed was gegaan. Het was leuk om een keer te proberen, maar of ik hem nog een keer zou kopen weet ik niet.
Misschien om een andere smaak te proberen.

Dit artikel is trouwens absoluut niet gesponsord en is sowieso helemaal mijn eigen mening.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s