Tosti met kaas en avocado

_PSA3010.jpg
Mag ik heel even zeggen dat dit mijn nieuwe favoriete tosti op het moment is?! Want mijn hemel, wat is dit lekker! En dat terwijl ik als kind helemaal niet van avocado hield. Ik vond dat vettige zachte gedoe in mijn mond maar niks. Hoe groter de stukken avocado waren, hoe viezer ik het vond. Zo zie je maar dat je smaak in de loop van de jaren nog best kan veranderen. Mijn moeder kon vandaag lekker mee proeven en beaamde ook dat hij echt heel erg lekker was. We waren het er allebei over eens dat de combinatie van avocado en kaas de tosti heerlijk romig maakte. Voor wat extra smaak heb ik er ook nog wat lepels pesto aan toegevoegd. Deze tosti is echt een top combinatie en ik weet zeker dat ik hem vaker ga maken. Toevallig heb ik nog een avocado over. Of zal ik daar toch eerst iets anders mee gaan maken? Als jullie nog verzoekjes hebben, kunnen jullie die gerust hieronder bij de reacties achter laten. _PSA3016.jpg
Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 4 sneetjes wit brood (dan zie je de kleuren het mooiste)
  • 2 flinke plakken kaas, bijvoorbeeld belegen
  • 1 avocado
  • 2 flinke lepels groene pesto
  • zout
  • peper
  • roomboter

Zo maak je het:

Besmeer 1 kant van iedere boterham met wat boter en draai ze om.
Besmeer de andere kant met wat pesto.
Halveer de 2 plakken kaas in de breedte zodat 1 helft goed op de boterham past.
Je kunt eventueel ook 4 kleinere plakken kaas gebruiken.
Beleg 2 boterhammen met de helft van de kaas.
Snijd een avocado in plakken en verdeel die over de met kaas belegde boterhammen.
Bestrooi met een klein beetje peper en zout.
Beleg de avocado met de resterende kaas en leg de andere 2 boterhammen erop met de pesto kant naar beneden.
Verhit een tosti ijzer, grillpan of koekenpan zonder olie of boter.
Bak je tosti’s hierin tot de buitenkant mooi goudbruin is en de kaas gesmolten is.
Snijd de tosti’s schuin door midden en serveer meteen.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Tosti met kaas en avocado

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s