Tomatensoep met kokosmelk en zalm

_PSA2963.jpg
Iedere keer als ik tomatensoep eet word ik er blij van. Tomatensoep was iets wat ik als kind als mijn favoriete gerecht beschouwde. Als we uit eten gingen koos ik standaard voor tomatensoep als voorgerecht. Zelfs als het niet op de kaart stond. Dan vroeg ik er gewoon naar. Ik was dan ook enorm teleurgesteld als ze geen tomatensoep hadden. Inmiddels zijn we al heel wat jaren verder en eet ik in een restaurant gewoon wat er op de kaart staat. Maar zo nu en dan heb ik gewoon weer wat tomatensoep nodig. Ondanks dat ik het zelfs uit een blikje ook lekker vind(tomatensoep blijft bij mij tomatensoep, ongeacht in welke vorm), wil ik het ook wel eens zelf maken. Dit recept is daar een goed voorbeeld van. Het is  lekker snel klaar te maken en dus ideaal voor de lunch. Eet er een stukje stokbrood bij en je hebt een heerlijke maaltijd. _PSA2968.jpg
Dit heb je nodig voor 1 tot 2 personen:

  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 200 tot 250 ml kokosmelk
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr zalm, vers of gerookt in kleine stukjes
  • snufje chili poeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • scheutje citroensap
  • 2 tl vissaus
  • zout en peper

Zo maak je het:

Hak de ui en knoflook fijn en verwarm een beetje olie in een diepe pan.
Bak de ui in een paar minuten glazig en bak de laatste 30 seconden de knoflook mee.
Doe de chili poeder en paprikapoeder erbij en bak nog een minuut mee.
Roer het blik tomatenblokjes erdoor samen met wat zout en peper en breng aan de kook.
Laat 5 minuten zachtjes pruttelen met de deksel half op de pan en roer af en toe.
Schenk de kokosmelk, citroensap en vissaus erdoor en breng opnieuw aan de kook.
Laat nog een paar minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de zalm toe en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
Zet het vuur uit en serveer samen met wat stokbrood.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s