Gevulde champignons met gehakt en kaas

_PSA2930.jpg
Het was eigenlijk de bedoeling dat dit een lunch met grote portobello’s ging worden. Tot ik zag dat ze geen portobello’s in de supermarkt hadden. En dus ben ik maar voor de tweede optie gegaan. Namelijk deze heerlijke hapjes (die overigens ook prima vulde als lunch). Een hele tijd geleden had ik al eens champignons gevuld met roomkaas, maar deze keer wilde ik graag iets met gehakt doen. Ik besloot het deze keer vrij simpel te houden en heb er vooral wat kruiden en kaas door gedaan. Een groot succes moet ik zeggen. Ik had geen hoge verwachtingen, maar vooral de kaas maakte ze echt heerlijk. Het ideale hapje om op tafel neer te zetten. Serveer ze wel direct zodat de kaas nog een beetje zacht is. Dat is bij dit hapje wel het lekkerste namelijk._PSA2939.jpg
Dit heb je nodig:

  • 250 gr kastanje champignons
  • 150 gr gehakt
  • 1 flinke hand kaas
  • 1 tl garam masala
  • 1/2 tl ui poeder
  • 2 el pijnboompitten
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een klein bakblik of ovenschaaltje met bakpapier.
Verwijder de steel van de champignons en haal de sporen aan de binnenkant voorzichtig weg met een theelepeltje.
Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt rul.
Bak het net zo lang tot het meeste vocht verdampt is en voeg vervolgens de kruiden en de pijnboompitten toe.
Roer door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Schep de helft van de kaas er door tot het goed gesmolten is en zet het vuur uit.
Vul met een lepeltje alle champignons en zet in het bakblik of ovenschaaltje.
Zet ze een beetje tegen elkaar aan zodat ze niet om kunnen vallen.
Verdeel de rest van de kaas over de bovenkant.
Bak ze in de oven voor ongeveer 15 minuten tot de champignons wat zachter zijn en de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s