Ontbijt smoothie met appel en pindakaas

_PSA2915.jpg
Soms vind ik het heerlijk om vreemde combinaties uit te proberen. En van de week zag ik dus een kookboek over het Midden Oosten waar een recept voor een drankje in stond wat me erg interessant leek. In dit drankje maakte ze gebruik van tahin. Een pasta gemaakt van sesamzaadjes. Ik ben gewend om dit vooral te gebruiken als ik hummus maak, dus een drankje was nieuw voor me. Ik had op dat moment alles in huis behalve de tahin. Het was dus tijd om mijn eigen variatie er op te maken met onder andere pindakaas. Deze smoothie was er zeker één voor het ontbijt. Hij was namelijk redelijk vullend. Ik had gedacht dat ik de smaak een beetje vreemd zou vinden, maar het past eigenlijk erg goed bij elkaar. Omdat deze smoothie zo vullend is, is hij ook ideaal voor de wat koudere dagen. Het is in ieder geval zeker de moeite om hem eens te proberen. _PSA2920.jpg
Dit heb je nodig voor 1 glas:

  • 125 ml appelsap of het sap van 2 appels
  • 1 banaan
  • 2 el yoghurt
  • 1 el pindakaas

Zo maak je het: 

Breek de banaan in grove stukken en doe ze in een blender.
Doe de rest van de ingrediënten erbij en blend alles fijn tot een egale smoothie.
Je kunt er eventueel wat honing aan toevoegen als je hem zoeter wilt.
Bij mij was dit totaal niet nodig, aangezien mijn banaan al vrij rijp was.
Ook kun je de dikte van je smoothie een beetje bepalen aan de hand van de soort yoghurt die je kiest.
Ik koos hier voor Turkse yoghurt, maar een dunnere yoghurt kan ook prima.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s