Bruschetta met ricotta en cherrytomaten

_PSA2896.jpg
De dag liep iets anders dan ik eigenlijk voor ogen had. Ik moest naar de tandarts en moest de zelfde dag nog een keer terug komen. Vraag me niet waarom, maar het was echt zo. Ik moest mijn kookplanning dus iets aanpassen. Toch is het me nog gelukt om dit heerlijke recept voor de lunch te maken. Het is een beetje geïnspireerd op wat mijn moeder een tijd geleden een keer maakte. Je kunt het bijvoorbeeld als voorgerecht serveren bij je gasten. Maar je kunt het ook prima met de lunch eten. Toen ik dit aan het maken was, dacht ik dat ik wel veel over zou houden. Maar ik vond het zo lekker dat ik het bijna jammer vond dat het brood al op was. De combinatie van de geroosterde tomaatjes met de frisse ricotta is gewoon enorm lekker. Het deed me een beetje denken aan Italië, waar mijn zomervakantie zich dit jaar afspeelt. Ik kan bijna niet wachten!_PSA2906.jpg
Dit heb je nodig voor ± 10 stuks:

  • 1 niet al te groot stokbroodje
  • 250 gr cherry tomaten
  • 250 gr ricotta
  • 2 el citroensap
  • 10 gr verse basilicum
  • ± 1 el balsamico
  • ± 1 el olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en halveer de tomaatjes.
Leg ze met de gesneden kant naar boven op een bakplaat en bedruppel ze met de olie en balsamico.
Breng op smaak met zout en peper en bak in de oven voor 10 tot 15 minuten.
Of tot ze zachter zijn geworden.
Meng in een kom de ricotta en citroensap door elkaar.
Snijd de basilicum in reepjes en doe samen met wat zout en peper bij de ricotta.
Roer goed en zet even apart.
Snijd het stokbrood in schuine plakken zodat je een groter oppervlakte hebt om te beleggen.
Rooster de plakken met een broodrooster of een grill.
Verdeel een flinke dot ricotta over de plakken stokbrood en leg er wat van de geroosterde tomaatjes op.
Je kunt de tomaatjes zowel warm als koud gebruiken al vind ik persoonlijk dat ze warm het lekkerste zijn.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s