Doordeweeks komt het regelmatig voor dat we niet zo veel zin hebben om uitgebreid te koken. Toch wil je wel wat lekkers op tafel zetten. Zolang het maar niet te veel tijd kost. Dit recept is daar de ideale oplossing voor. Gnocchi is iets wat binnen 3 minuten al gaar is. En daarnaast kost de saus je ook hooguit 10 tot 15 minuten. De perfecte snelle maaltijd dus. Als je je maaltijd nog sneller klaar wilt hebben, kun je er ook nog voor kiezen om het water voor de gnocchi eerst op te warmen in de waterkoker. Scheelt echt enorm veel tijd. Zelf hebben wij thuis een kokend water kraan wat onze waterkoker vervangt. Op die manier heb je in een paar minuten een pan met kokend water.
Dit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:
- 500 gr gnocchi (1 pak)
- 150 gr diepvries doperwten, ontdooid
- 125 gr kleine roze garnaaltjes
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 el verse basilicum in reepjes gesneden
- 150 ml slagroom of kookroom
- 2 el citroensap
- 2 handjes geraspte parmezaanse kaas
- zout en peper
Zo maak je het:
Snipper een ui fijn en pers de knoflook uit.
Verhit wat olie of boter in een wok of diepe pan met dikke bodem.
Voeg de ui toe en bak 2 minuten tot hij zacht is.
Bak de laatste 30 seconden de knoflook mee.
Schenk de room en het citroensap erbij samen met wat zout en peper en breng aan de kook.
Voeg de doperwten en de garnaaltjes toe en roer even door.
Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Dit is het moment dat je de gnocchi in een pan met kokend water doet.
Laat het net zo lang koken tot ze boven komen drijven.
Bij mij duurt dit zo’n 3 minuten.
Giet af en doe de gekookte gnocchi samen met de parmezaanse kaas en de basilicum bij de saus.
Roer goed door en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Serveer direct.
Eet smakelijk!