Kookcursus bij ’t Ganzengors

Wie mijn blog al vanaf het begin volt weet misschien nog wel het artikel wat ik online had gezet over de kooktas van ’t Ganzengors. Inmiddels zijn we ruim een jaar later en is het tijd om dit restaurant opnieuw in het zonnetje te zetten. Behalve dat je er kan eten en er een kooktas kunt bestellen, kun je ook zelf bij hun in de keuken staan. Ik volgde samen met mijn moeder en 3 andere kookliefhebbers een enorm leuke kookcursus. Lees snel verder als je benieuwd bent wat we er met zijn allen van gebakken hebben!
Over de kookcursus.

Al vanaf 1996 kun je bij dit restaurant terecht om aan verschillende kookcursussen mee te doen. Zo kun je kiezen uit een 5 delige cursus van 5 maandagen. Hierbij leer je bijvoorbeeld hoe je vlees of vis perfect klaarmaakt en hoe je een 5 gangen diner in elkaar zet. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit individuele cursussen met verschillende thema’s.
Wij kozen voor een cursus met kleine gerechten. Tijdens deze cursussen bereid je met zijn allen een 5 gangen diner welke je gezamenlijk op eet in het restaurant.
De mensen worden in groepjes onderverdeelt zodat iedere groep 1 onderdeel van het diner klaar maakt.
Wij hadden deze keer het geluk dat de totale groep maar uit 5 mensen bestond waardoor we dus allemaal ons gerecht helemaal zelf konden maken.

Het diner.

Mijn moeder zorgde voor het eerste voorgerecht en ik zorgde voor het tweede voorgerecht.
Alle ingrediënten waren van te voren al afgewogen waardoor we gelijk konden beginnen met de voorbereidingen.
Na de voorbereidingen maakte we in volgorde van het menu onze gerechten af en gingen we tussendoor aan tafel om onze creaties op te eten.

DSCN2313.jpgDSCN2319.jpgDSCN2328.jpg

Zoals ik al eerder zei maakte mijn moeder het eerste voorgerecht. Het was een hele klus om alle groente zo mooi te snijden. Op de foto lijkt het trouwens alsof er bieten door de salade zitten, maar dat is dus zwarte wortel. De hele salade kreeg er een mooie roze kleur van. Het gerecht bestond uit een krokante wonton met gerookte eendenborst en een zoetzure salade.DSCN2308.jpg

Hierna was ik zelf aan de beurt. Ik maakte voor het eerst in mijn leven Coquilles klaar. Iets wat ik best wel spannend vond. Uiteindelijk maakte ik Coquille met bieten gelei, zoetzuur van komkommer, appel en rettich en een creme van komkommer. En de coquille was gelukkig erg goed gelukt!DSCN2314.jpg

Als eerste warme gerecht werd er heerlijke heilbot filet met gesmolten laqoustine en gewokte grove spinazie met een jus  van dashi gemaakt. De laqoustine was van te voren al klaar gemaakt door de chef. Hij had ze tussen wat folie platgeslagen en ingevroren. Tijdens het bereiden werd het op de hete vis gelegd waardoor hij er als een plak kaas helemaal overheen smolt. De bevroren laqoustine kun je een stuk hierboven op de foto al zien. DSCN2323.jpg

Als hoofdgerecht stond er een zuiglam bout met peulvruchten en honing tijm saus op het menu. De bout van het lam moest nog helemaal uitgebeend worden. Hierna werd het op smaak gebracht met allerlei kruiden en aangebraden in de pan. In de oven werd het verder gegaard tot het perfect roze van binnen was. Het eindresultaat van het vlees kun je mooi op de foto een stuk hierboven zien. DSCN2332.jpg

Bij het nagerecht werden we flink verwend. We hoefden namelijk niets te doen en we konden gewoon aan tafel blijven zitten. Het gerecht bestond uit een chocolade brownie met vers gemaakte chocolade sorbet ijs. DSCN2335.jpg

Conclusie.

Het was echt super leuk om een keer in de keuken van een echt chef te mogen staan. Ieder gerecht was best een hele uitdaging. We hebben met zijn allen een hele leuke middag gehad waar we heel veel hebben geleerd. Het leukste is dat iedereen alle 5 recepten mee naar huis heeft gekregen waardoor we het thuis nog eens kunnen maken. Omdat er zoveel verschillende thema’s zijn waar je uit kunt kiezen, is het heel erg leuk om later nog eens terug te komen. Iedere cursus heeft plek voor maximaal 15 personen waardoor het ook nog eens een heel leuk uitje is om met familie of vrienden te doen.
Kijk gerust eens op hun website voor meer informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s