Marokkaanse pasta met kikkererwten en feta

_PSA2815.jpgDit is misschien wel de meest rare pasta combinatie die je ooit hebt gezien. Maar hij is wel enorm lekker! Pasta hoeft namelijk lang niet altijd Italiaans te zijn. Zo word er bijvoorbeeld in Griekenland veel pasta gegeten. Maar dus ook in het Midden Oosten. Een hele tijd geleden had mijn moeder een keer een soortgelijk recept gemaakt. Bij de eerste hap was ik gelijk verkocht. Inmiddels zijn we een paar maanden verder. En dus was het tijd om zelf met een recept aan de slag te gaan. Door de basis van tomaat en gehakt lijkt deze saus in het begin erg op bolognese saus. Maar door de andere ingrediënten komt daar al snel verandering in. Bijvoorbeeld door Ras el hanout te gebruiken. Als je dit niet kunt vinden kun je ook 1 tl kaneel, 1 tl komijnpoeder, 1/2 tl kurkuma en een 1/2 tl paprikapoeder gebruiken. _PSA2823.jpg
Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 350 gr spaghetti of andere pasta
  • 300 gr gehakt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine aubergine
  • 2 tl Ras en hanout
  • 1 blik tomatenblokjes (400 ml)
  • 1 blik kikkererwten (400 gr)
  • ± 10 gr verse peterselie, fijngehakt
  • ± 10 gr verse munt, fijngehakt
  • 200 gr feta, verkruimelt in een bakje.
  • zout en peper

Zo maak je het:

Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.
Snipper de ui, pers de knoflook met een knoflookpers en snijd de aubergine in blokjes van een centimeter.
Verhit een grote pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak het gehakt rul.
Voeg de ui en de knoflook toe en bak het 2 minuten.
Schep de aubergine erdoor en bak ongeveer 5 minuten tot het zacht is geworden.
Roer de Ras en hanout erdoor en warm nog even mee tot de geur vrijkomt.
Roer de tomatenblokjes erdoor en schenk er nog een half blik water bij.
Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
Doe de kikkererwten erbij en kook nog 2 minuten tot ze goed warm zijn.
Schep de pasta erdoor samen met de munt en peterselie.
Verdeel over de borden en doe er wat verkruimelde feta over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s