Het is nog steeds winter buiten en dus kunnen we nog gerust receptjes maken met een winters tintje. Vandaag pak ik de cranberry compote er weer eens bij. Die was nog over van de afgelopen kerst en zag er nog prima uit. Ik besloot om het te combineren met wat zachte geitenkaas en plakjes kalkoenfilet. Geitenkaas en cranberry passen echt perfect bij elkaar en de kalkoenfilet geeft net die hartige tegenhanger. Toen mijn tosti op was, had ik gewoon spijt dat ik er maar 1 had gemaakt. Je zou dit recept eventueel ook met een ander soort compote doen. Vijgen compote bijvoorbeeld. Maar probeer er wel 1 te kiezen die niet zo overdreven zoet is zoals jam. Het is wel lekker als er net een klein zuurtje in zit.
Dit heb je nodig voor 1 tosti:
- 2 sneetjes brood
- boter
- ± 50 gr zachte geitenkaas
- 2 plakjes kalkoenfilet (of meer als je dat lekker vind)
- 1 el cranberry compote.
Zo maak je het:
Besmeer een zijde van iedere boterham met wat boter.
Beleg 1 boterham met de besmeerde kant naar beneden met wat zachte geitenkaas.
Leg hierop wat plakjes kalkoenfilet en smeer daar een lepel cranberry compote op.
Dek het vervolgens af met de tweede boterham met de besmeerde kant naar je toe.
Verhit een koekenpan, grillpan of tosti ijzer zonder olie of boter.
Die boter zit tenslotte al aan de buitenkant van je boterhammen.
Bak de tosti tot hij mooi goudbruin is van buiten en de kaas van binnen zacht is.
Ik adviseer je om hem in een koekenpan of grillpan te bakken zodat je tosti niet zo word platgedrukt.
Kies voor een grillpan als je toch die leuke streepjes wilt, maar een koekenpan werkt ook prima.
Eet smakelijk!