Mini quiche met champignons en spek

_PSA2715.jpgEen paar jaar geleden gaf iemand mij van die kleine quiche vormpjes cadeau voor mijn verjaardag. Erg leuk natuurlijk, maar toch had ik ze nog niet zo vaak gebruikt. Hoogste tijd om er eens een receptje bij te verzinnen. Normaal gesproken maak ik deze dingen als ik alleen thuis ben op mijn vrije dag. Mijn moeder had deze keer geluk. Ik was namelijk op een andere dag vrij waardoor ze dus mee kon proeven. Ze zijn heerlijk voor de lunch met een salade erbij bijvoorbeeld. Maar je zou ze ook bij een brunch of high tea kunnen serveren bijvoorbeeld. De spekjes die er in zitten waren precies zout genoeg zodat ik geen extra zout hoefde te gebruiken. Iets waar we bij ons thuis altijd erg blij mee zijn. Mocht je trouwens geen mini quiche vormpjes hebben, dan kun je ook een muffin vorm gebruiken. Het kan zijn dat je de baktijd dan wel iets aan moet passen. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, dus ik kan het ook niet met zekerheid zeggen. 

_PSA2728.jpgDit heb je nodig voor 3 stuks:

  • 3 velletjes hartige taart deeg, ontdooid
  • 100 gr kastanje champignons
  • 75 gr spekreepjes
  • 2 eieren
  • 1 el mascarpone
  • 1 el verse tijm
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas
  • peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en besmeer de vormpjes licht in met olie.
Snijd de champignons in plakjes en verwarm een koekenpan zonder olie of boter.
Voeg de spekreepjes toe en bak ze tot ze goudbruin beginnen te worden.
Doe de champignons er bij en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze gaar en bruin beginnen te worden.
Roer de tijm erbij, zet het vuur uit en laat even staan.
Breek 2 eieren in een kom en klop het samen met de mascarpone en peper goed los.
Bekleed de vormpjes met de plakjes deeg en verwijder eventueel overtollig deeg.
Verdeel het champignons mengsel over de bodem en schenk het ei mengsel er bij.
Bestrooi met een klein beetje parmezaanse kaas en bak voor 30 tot 40 minuten in de oven.
Of tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Je kunt het zowel warm als koud serveren.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s